15 Σεπτεμβρίου 2016

Έξω φρενών με τον Δραγασάκη ο Τσίπρας – Άνοιξε νέα πληγή

Εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιάννη Δραγασάκη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι σφόδρα ενοχλημένος με τη δήλωση του για το χρέος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – εσκεμμένα ή από λάθος – είπε: «(…) Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση» και πρόσθεσε: «Επομένως, ακόμα και να έρθουν πολύ ευνοϊκά τα πράγματα, μιλάμε για μια διαδικασία που εξ ορισμού πάει και πέρα από το 2018».

Αυτό σημαίνει αφενός πως η κυβέρνηση δεν έχει κερδίσει τίποτα για το χρέος όπως τόσο καιρό διαφήμιζε και αφετέρου πως η οποιαδήποτε συζήτηση μετατίθεται για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Το Μαξίμου καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να κλείσει το ζήτημα που γεμίζει ακόμα περισσότερο τη φαρέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άδειασε με το γάντι τον Γιάννη Δραγασάκη γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.

Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν έχει δίκιο για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Γιάννης Δραγασάκης, για να πάρουν την εξής απάντηση: «Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να χτυπάς το φίλο σου» για να προσθέσει «Δεν είπε αυτό ο κ. Δραγασάκης».

Αλλαγή ατζέντας

Εν όψει της συνόδου κορυφής στη Μπρατισλάβλα, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιχειρώντας αλλαγή ατζέντας.

Σύμφωνα με το Μαξίμου ο Γιούνκερ υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις, τις θέσεις και την λογική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης του Νότου που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θα πάει έχοντας στα χέρια του ως όπλο την διακήρυξη της Αθήνας ζητώντας περισσότερη ανάπτυξη και στροφή της Ευρώπης στην κοινωνική πολιτική.