21 Σεπτεμβρίου 2016

Θ'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ! Τσιρώνης: «Η αγορά θα απαξιώσει την επένδυση στο Ελληνικό»

Το κομμούνι ξέρει και πως λειτουργεί η αγορά...

Την επιτυχή ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό αμφισβήτησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοποίηση της έκτασης.

«Η επένδυση είναι καταδικασμένη να αποτύχει», έμοιαζε να λέει ο Γιάννης Τσιρώνης από το βήμα της Βουλής, αμφισβητώντας ευθέως την επιτυχή ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό και προκαλώντας αίσθηση.

«Το πρόβλημα δεν είναι εάν καταφέραμε να το βελτιώσουμε ή όχι γιατί αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όλοι. Το πρόβλημα είναι εάν η σύμβαση καθαυτή που παραλάβαμε ήταν μία καλή ή κακή σύμβαση. Και νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή και την απάντηση θα τη δώσει η ίδια η αγορά, την οποία πολλοί επικαλείστε.

Η σύμβαση ήταν καταστρεπτική. Και η αγωνία για το μέλλον δεν είναι αν εμείς καταφέραμε πολλά ή λίγα, αλλά το κατά πόσο τα άρθρα εκείνα τα οποία θα δημιουργήσουν πιθανά προβλήματα στο μέλλον είναι εκείνα τα οποία προήλθαν από τη δικής μας διαπραγμάτευση ή από εκείνο που παραλάβαμε», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αποδομώντας επί της ουσίας και τη ρητορική της κυβερνώσας πλειοψηφίας για τις αλλαγές που πέτυχε στη σύμβαση για το Ελληνικό.

Ο κος Τσιρώνης δήλωσε υπερήφανος που η κυβέρνηση «έσωσε ότι μπορούσε να σώσει», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργικότητα του έργου στην περιοχή του Ελληνικού, για να καταλήξει στη δήλωση πως αν ο ίδιος ήταν επενδυτής θα ήταν καχύποπτος.

«Ναι εγώ αν ήμουν επενδυτής θα ήμουν καχύποπτος για το Ελληνικό άρα πραγματικά υπάρχει ακόμα ανησυχία. Πραγματικά ακόμα δεν σώθηκε η παρτίδα όσες βελτιώσεις κι αν πετύχαμε», κατέληξε ο Γιάννης Τσιρώνης, προκαλώντας με την ομιλία του την αντίδραση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, ο οποίος τον εγκάλεσε ότι απαξιώνει την επικείμενη επένδυση, καλώντας τον αν διαφωνεί να παραιτηθεί.

«Δεν απαξιώνω εγώ την επένδυση. Η αγορά θα την απαξιώσει», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, που προκάλεσε αίσθηση.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/325363/tsironis-i-agora-tha-apaxiosei-tin-ependusi-sto-elliniko/