18 Σεπτεμβρίου 2016

Ηχηρό «όχι» των δικαστών στον Χουλιαράκη

Την έντονη ανησυχία τους στο ενδεχόμενο νέας μείωσης των αποδοχών τους εξέφρασαν στον Γιώργο Χουλιαράκη έξι δικαστικές ενώσεις κατά την σημερινή τους συνάντηση.

Μάλιστα, σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των έξι ενώσεων εξέφρασαν φόβους ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει νέο μισθολόγιο, με περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των νέων δικαστικών λειτουργών.

Όπως εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης θα διατηρηθούν οι αποδοχές των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών στα υφιστάμενα επίπεδα, με την χορήγηση προσωπικής διαφοράς λόγω των μειώσεων που θα προκύψουν από το νέο μισθολόγιο, ενώ παράλληλα θα προβλέπεται και αύξηση των αποδοχών για όσους έχουν θέσεις ευθύνης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους σε κάθε σχεδιασμό περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους «με μεθόδους και τεχνάσματα που όχι μόνο δεν συνάδουν με το κύρος του λειτουργήματος και της αποστολής τους ως οργάνων της τρίτης πολιτειακής εξουσίας, αλλά και παραβιάζουν πολλαπλώς αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου».