20 Σεπτεμβρίου 2016

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Άδωνι - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την Τράπεζα Αττικής

Αποφασισμένη να μην αφήσει την κυβέρνηση «σε χλωρό κλαρί» φαίνεται η Νέα Δημοκρατία και με κάθε ευκαιρία επαναφέρει το ζήτημα της Τράπεζας Αττιικής στο προσκήνιο.

Ενδεικτική είναι η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής να ζητήσει το σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκαν οι υπαινιγμοί που άφησε - κατά τη συζήτηση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής – ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, για ανταλλάγματα που πιθανόν να περίμενε η ΝΔ από τη συμφωνία για το Ελληνικό.

Η αντίδραση του κου Γεωργιάδη ήταν σφοδρότατη και είχε αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

«Εμείς δεν βάλαμε εργολάβο τον Καλογρίτσα ούτε τον Σπίρτζη με τις ρεμούλες. Γελάει όλη η Ελλάδα. Σας πήρανε χαμπάρι. Σπίρτζης-Καλογρίτσας και Τράπεζα Αττικής. Για τη μάσα κάθεστε και πληρώνεστε. Όχι όλη μέρα Σπίρτζη και Καλογρίτσα και να αφήνει υπονοούμενα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τελειώσανε. Είστε βουτηγμένοι μέσα στα σκάνδαλα. Βουτηγμένοι», υπογράμμισε ωρυόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγείροντας τις διαμαρτυρίες της συμπολίτευσης.

Την κυβέρνηση ανέλαβε να υπερασπιστεί ο παριστάμενος Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

«Ξεκίνησα λέγοντας ότι μίας μορφής αντιπολίτευση δεν βοηθάει την αντιπολίτευση να κερδίσει την κυβέρνηση. Αποδείχτηκε από τις τοποθετήσεις σας. Αν νομίζετε κύριε Γεωργιάδη ότι η ευστροφία σας κι η μαχητικότητά σας όταν την διατυπώνετε έτσι βοηθάει το κόμμα σας γελιέστε. Ό,τι κι αν λέτε κι όσο κι αν φωνάζετε τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν το 2019 θα τις κερδίσουμε», ήταν η απάντηση του κου Μπαλτά.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/325251/frastiko-epeisodio-metaxu-adoni-suriza-me-fodo-tin-trapeza-attikis/