30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ! Συνελλήφθη για απάτη ο (φιλορώσος) εφοπλιστής – «καναλάρχης» Καραγιώργης

Κολλητός Καμμένου (είχε πάει στον περίφημο γάμο της κόρης του στη Μόσχα), Νικολόπουλου και εργοδότης Βαξεβάνη ο οποίος είναι διευθυντής του ειδησεογραφικού τομέα της Hellas Net του Καραγιώργη

Συνελήφθη έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.

Ο εφοπλιστής, είναι και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου HellasNet, το οποίο συνίσταται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μάλιστα εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος λόμπι Ρώσων ολιγαρχών, φίλων του Πούτιν, που ήθελε να «επενδύσει» στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για καραγιωργης hellasnetΤο δίκτυο αποτελούν: Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία) και Attica TV (Αττική).

Ο 63χρονος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ο Lykavitos.gr με σειρά δημοσιευμάτων του είχε αποκαλύψει την «πυραμίδα» που επιχειρούσε να στήσει στα Ελληνικά ΜΜΕ ο εν λόγω επιχειρηματίας με όχημα τηλεοπτικές επιχειρήσεις – στα όρια της χρεοκοπίας.

To «δίκτυο» του Καραγιώργη

Ο υπεύθυνος του ενημερωτικού τομέα στο δίκτυο αυτό ανέλαβε με τη δημιουργία του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενώ στην επίσημη παρουσίασή του παρεβρέθηκε πλήθος επωνύμων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Οπως μνημονεύεται σε ρεπορτάζ της εποχής στην παρουσίαση του δικτύου που έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν δώσει το παρόν πολιτικοί αλλά και άνθρωποι από το χώρο της ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Σπίρτζης, με τη σύζυγό του, Δήμητρα Φουφρή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, αλλά και η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, Έλενα Καμμένου (στην φώτο από κάτω, δεξιά).





Η φιλική σχέση του ζεύγους Καμμένου με τον εφοπλιστή αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ήταν καλεσμένοι στον τελευταίο γάμο του, ο οποίος έγινε λίγο έξω από τη Μόσχα με κουμπάρο το ρώσο εθνικιστή κροίσο Κωνσταντίν Μαλοφέβ.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ ήταν πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, την περίοδο προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία.

Δυτικές πηγές τον εμφάνιζαν ακόμη και ως χρηματοδότη δύο στενών φίλων του με άμεση εμπλοκή στην ανατολική Ουκρανία. Ο ίδιος διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σε συνέντευξή του, αποκάλυψε όμως το όνειρό του να αποκατασταθεί η μοναρχία στη Ρωσία με έναν τσάρο, όπως συνέβαινε πριν από το 1917.

Ο γάμος είχε προκαλέσει συζητήσεις καθώς οι καλεσμένοι ταξίδεψαν με ιδιωτική πτήση από την Ελλάδα στη Ρωσία και έγινε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μαλοφέβ.

Ο εφοπλιστής είχε περάσει μεγάλη κρίση το 1994 όταν ένα δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιό «Στολίδι», οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν είκοσι ναυτικοί. Οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά του ιδίου και περιουσίας του.

http://www.lykavitos.gr/archives/428854

ΥΓ. Διαβάστε κι αυτά:

Ο Νίκος Νικολόπουλος, η πόρσε του καναλάρχη και η απάντηση του βουλευτή Αχαΐας στον «Βηματοδότη» «Στη δημοσιογραφία λέτε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα»Δημοσίευμα του «Βηματοδότη»: Με Πόρσε έκανε βόλτες στην Πάτρα ο Νικολόπουλος (στη φώτο Νικολόπουλος-Καραγιώργης)

«Ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην γαλάζιος, εν συνεχεία ΑΝΕΛ και τέλος ανεξάρτητος βουλευτής, βρέθηκε, μαθαίνω, στην εκλογική του περιφέρεια στην Πάτρα. Τι το κακό, θα πείτε, ένας βουλευτής που τελευταίως ξιφουλκεί εναντίον της διαπλοκής και των δανείων στα ΜΜΕ να βρεθεί στην εκλογική του περιφέρεια; Το θέμα είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος πήγε στην Πάτρα και έκανε βόλτες στην πόλη (προφανώς για να τον δουν οι πάντες) με την Porsche του καναλάρχη, εφοπλιστή, επιχειρηματία κ.τ.λ. Γιάννη Καραγιώργη. Προτού σας θυμίσω τι εστί Καραγιώργης να σημειώσω ότι ο εφοπλιστής-καναλάρχης οδηγούσε και ο βουλευτής ήταν συνοδηγός. Σε κάποια στιγμή έπεσαν πάνω στον πατρινό βουλευτή της ΝΔ Α. Κατσανιώτη, ο οποίος έκπληκτος, όπως έλεγε σ' ένα πηγαδάκι βουλευτών, «είδα έναν συνάδελφό μου μέλος του Κοινοβουλίου να βολτάρει στην πόλη μας με πολυτελέστατο αυτοκίνητο με οδηγό τον εφοπλιστή-καναλάρχη».

Απλώς σας θυμίζω ότι ο καναλάρχης με την Porsche είχε παρουσιάσει προσφάτως και μάλιστα σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης το νέο του τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net, το οποίο αποτελείται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (μεταξύ των οποίων τα ENA Κεντρικής Ελλάδας, Irida TV της Ρόδου, PLP Αχαΐας, Corfu Channel, TRT Θεσσαλίας, Attica TV, TVM Λέσβου κ.ά.). Εις εκ των τριών που παρουσίασε τότε τη στρατηγική του καναλιού ήταν και ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) Κ. Βαξεβάνης.»

Η απάντηση Νικολόπουλου

Η επιστολή που έστειλε ο κ. Νικολόπουλος έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ.gr

ΣΤΗΛΗ «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ»

Αγαπητοί φίλοι,

Τελικά σας παραδέχομαι. Με αυτά και με  τ’ άλλα, ο αριθμός των λέξεων που απαιτείται καθημερινά για να συντάσσονται τα κείμενα σας βρίσκεται, αφού και το φθηνό κουτσομπολιό προσφέρει πάμπολλες λέξεις.

Στη δημοσιογραφία λέτε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα.

Δεν το λέτε μόνο, το επιβεβαιώνετε κιόλας.

Λαθεύετε, λοιπόν, αν νομίζετε ότι επειδή μπήκα στη Porsche του κ. Γιάννη Καραγιώργη, θα αποσυρθούν κιόλας οι Porsche από την ελληνική αγορά αυτοκινήτων.

Λίγο σοβαρά τώρα:

Επαίρομαι, φίλτατε κ. «Βηματοδότη», διότι στα 27 συναπτά έτη πηγαινοέρχομαι από την Αθήνα με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Και ναι, όταν φθάνω στην Πάτρα, πηγαίνω στο σπίτι μου άλλοτε με το «βουλευτικό» αυτοκίνητο, άλλοτε με ταξί, άλλοτε με «πετάει» κάποιος φίλος με το Ι.Χ. του ή και με το βεσπάκι μου.

Γιατί αυτός είμαι στην καθημερινότητα μου, όπως πολλοί Έλληνες, Εσείς;

Αλλά σπανιότατα μπορεί να είμαι και συνεπιβάτης σε… Porsche, αν ένας γνωστός ή φίλος μου τυχαίνει να έχει τέτοιο αυτοκίνητο, όπως εν προκειμένω ο κ. Γιάννης Καραγεώργης.

Ήρθε ο άνθρωπος στην Πάτρα να επιβλέψει τον τηλεοπτικό του σταθμό και είχε την ευγενή καλοσύνη να συνδυάσει  τον ερχομό του με την παρουσία του στο μνημόσυνο της Νικούλας μου, το επόμενο πρωί.

Ήταν κακό λοιπόν, που είχαμε συνεννοηθεί να συναντηθούμε στον σταθμό του ΚΤΕΛ και να πάμε μετά για φαγητό; Κι ύστερα από πότε οι κοινωνικές συναναστροφές εγκρίνονται ή στιγματίζονται ανάλογα με την μάρκα ενός αυτοκινήτου;

Εν τέλει, δεν θέλω να πιστέψω ότι η Porsche είναι το απωθημένο σας.

Αν ναι, να παρακαλέσω τον κ. Καραγεώργη να σας πάει μια βόλτα!

Εκτός κι αν έχετε και εσείς Porsche  και δεν θέλετε να διαθέτει άλλος….»

Φιλικά

Νίκος Ι. Νικολόπουλος»

Θέλει τηλεοπτική άδεια και ο Γιάννης Καραγιώργης

Αποφασισμένος να μπει στη μάχη για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας φαίνεται πως είναι ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.
Ο άνθρωπος που πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε το εγχείρημα της Hellas Net, με τη δικτύωση 11 μεγάλων περιφερειακών σταθμών από όλη την Ελλάδα, έχει ήδη ξεκινήσει μαζί με ανθρώπους που γνωρίζουν από τηλεόραση την επεξεργασία του σχεδίου και της πρότασης που θα κάνουν από τη στιγμή που θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες. Για τον λόγο αυτό, την περίοδο που διανύουμε έχει ανασταλεί ένα μεγάλο κομμάτι της ενημερωτικής δραστηριότητας της Hellas Net, προκειμένου η προετοιμασία να είναι όσο πιο άρτια γίνεται. Δεξί χέρι του Γιάννη Καραγιώργη είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, διευθυντής του ειδησεογραφικού τομέα της Hellas Net, που φαίνεται ότι θα έχει βασικό ρόλο στην προσπάθεια διεκδίκησης της τηλεοπτικής άδειας. Είναι..
γνωστές οι σχέσεις του Βαξεβάνη με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, τον οποίο υποστηρίζει δημοσίως και μάλιστα με τον πλέον ένθερμο τρόπο.
Ενα ερώτημα είναι με ποιους θα συνεργαστεί ενδεχομένως ο κ. Καραγιώργης προκειμένου να υποβάλει την τελική του πρόταση, αν φυσικά δεν την προχωρήσει μόνο με δικές του οικονομικές δυνάμεις. Ανθρωποι που συνομιλούν μαζί του λένε ότι δεν τους έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για το τελευταίο αυτό θέμα και δεν αποκλείουν τίποτα. Πάντως, για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καραγιώργης είχε συναντήσεις με ανθρώπους που κινούνται στον χώρο της τηλεόρασης.
- πηγή: Παραπολιτικά