21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Παναγούλης τους έχωνε αλλά οι ΣΥΡΙΖΑίοι πάλι τα βαλαν με τον Άδωνι!! «Μεγαλύτερο το σκάνδαλο Καλογρίτσα από αυτά των Κοσκωτά και Τσοχατζόπουλου»

«Δεν έχει ούτε χαρτομάντιλο να σκουπίσει τον ιδρώτα του» είπε για τον εργολάβο ο ανεξάρτητος βουλευτής - Επιθέσεις από Άδωνι και Κωνσταντινόπουλο - Εκνευρισμός στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ

Με αμηχανία και εκνευρισμό αντιδρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην σφοδρή κριτική -η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, λαμβάνει διατάσεις άγριου τρολαρίσματος- που τους εξαπολύει η αντιπολίτευση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τα βοσκοτόπια και τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού.

Είναι ενδεικτική η οργισμένη αντίδραση της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, που υποστήριξε ότι η υπόθεση Καλογρίτσα ξεπερνά τα σκάνδαλα Κοσκωτά και Τσοχατζόπουλου!

«Λέγαμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι αυτό του Κοσκωτά. Πόσα πήρε αυτός; Κοντά στα 20 δισ. δραχμές, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ. Μαζί με του Τσοχατζόπουλου φτάνουμε τα 100 εκατ. ευρώ και ένας αεριτζής που παριστάνει τον εργολάβο με δουλειές του Δημοσίου, αυτός ο Καλογρίτσας, πήρε κοντά στα 120 εκατ. ευρώ» είπε, για να προσθέσει: «Ποιο λοιπόν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο; Ο Καλογρίτσας που μας τον παρουσιάσατε σαν μεγάλο επενδυτή, αλλά δεν έχει να πάρει ούτε χαρτομάντιλο να σκουπίσει τον ιδρώτα του».

Σε εκείνο το σημείο ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, γέλασε ειρωνικά, με αποτέλεσμα να αντιδράσει αρχικά ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και στη συνέχεια περισσότεροι βουλευτές.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Γιατί γελάτε; Μην γελάτε, εσείς είστε κυβέρνηση και εσείς έχετε την ευθύνη.

Γ. Τσιρώνης: Εσείς κυβερνούσατε 30 χρόνια.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Εμείς; Ο Δραγασάκης ήταν στην Τράπεζα Αττικης για 30 χρόνια.

Αδ. Γεωργιάδης: Εκτίθεστε...

Γ. Τσιρώνης: Ντροπή να μιλάτε για εμάς.

Αδ. Γεωργιάδης: Κάτσε κάτω…

Μετά τη διακοπή ο κ. Παναγούλης, απευθυνόμενος στον κ. Τσιρώνη, είπε: «Επειδή με διακόψατε, να σας πω ότι μου θυμίζετε εκείνο τον οικολόγο που είναι εναντίον του κυνηγιού, αλλά πάει στο γουναράδικο και ζητά από τον γουναρά μια γούνα από 42 ζώα. Όπως ο Τσακαλώτος, που μας μίλησε για την οικονομία. Όμως, από τον Απρίλιο έχει να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτησή μου για το αν επαναπάτρισε  εκείνο το εκατομμύριο που είχε στο εξωτερικό. Αδιαφορεί ο κ. Τσακαλώτος και νομίζει ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα, επειδή κουβαλά ένα κόκκινο σακίδιο».

Νωρίτερα, κατά την τοποθέτηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξαν αρκετές διακοπές.

Αδ. Γεωργιάδης: «... Ναι, εγώ είμαι ένας από αυτούς και σας το λέω ευθέως. Σιγά μην σας αρέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Σιγά μην έγινε ο κ. Δημαράς τώρα οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, που έλεγε ότι καταστρέφεται η Αττική από το Ελληνικό και από τον Λάτση. Όμως, η καρέκλα είναι γλυκιά. Ναι, βέβαια. Τα 5.000 ευρώ τον μήνα αποζημίωση είναι γλυκά. Όμως προσέξτε, κύριε Δημαρά. Τα 5.000 ευρώ το καταλαβαίνω.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Είσαι αλήτης.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε όμως: τσάμπα είναι. Ο Καλογρίτσας τουλάχιστον το έκανε με 75 εκατομμύρια δάνεια σε έναν χρόνο. Εσείς με 5.000 ευρώ!

Το ίδιο επαναλήφθηκε κατά την τοποθέτηση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, όπου μεταξύ των βουλευτών που αντέδρασαν έντονα από τα έδρανα εντοπίζεται και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης:

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «... Και ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση του κ. Ψυχάρη και των άλλων που λέγατε για τα θαλασσοδάνεια, για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε έναν χρόνο δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας "κόκκινο" επιχειρηματία.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Με διοίκηση δική μας ήταν ή δική σας;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πρέπει να απαντήσετε. Ο κ. Δραγασάκης ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής επί τριάντα χρόνια.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Εμείς τον βάλαμε και αυτόν;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Επί τριάντα χρόνια!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ποια τριάντα χρόνια! Τι λέτε;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, όταν εκλέχθηκε βουλευτής.

Για το ό,τι συνέβαινε εκεί, θα πρέπει να απαντήσετε. Και από κατήγοροι, κουνώντας μας το δάκτυλο, είσαστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Σώπα!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και λίγα τους λες Οδυσσέα!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριοι, όσα έγιναν σε τριάντα χρόνια, τα κάνατε σε έναν χρόνο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μπράβο, Οδυσσέα!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σε έναν χρόνο!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Τα τριάντα χρόνια πού τα βρήκατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Γιατί φωνάζετε; Τα μικρόφωνα είναι σε λειτουργία και πολύ καλά. Δεν χρειάζονται φωνές. Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι, για να μιλήσει ο συνάδελφος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Πού τα βρήκατε τα τριάντα χρόνια;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε πρόεδρε, τώρα αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς. Αφήστε τώρα τον κ. Λοβέρδο.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Θίγει οικογένειες, κύριε πρόεδρε! Μιλάει για τον Δραγασάκη. Έχει καμιά δουλειά ο Δραγασάκης με την Αττική;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να τον αφήσουν να μιλήσει, κύριε πρόεδρε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Λοβέρδο, ποιος σας έδωσε τον λόγο;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Κανένας δεν μου έδωσε τον λόγο, κύριε πρόεδρε!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κανένας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Ποιος σας έδωσε τον λόγο;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Στους συναδέλφους να πείτε να ηρεμήσουν, κύριε πρόεδρε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Παρακαλώ, καθίστε κάτω και εγώ θα τους πω αν θα ηρεμήσουν ή όχι!

Ορίστε, κύριε Κωνσταντινόπουλε, συνεχίστε.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ