21 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε με κ@λοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ το Ελληνικό και αφιερώνουμε στον Τσίπρα τη φωτο που θέλει να… ξεχάσει

«Κόκκινο» χτύπησαν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης της Ελληνικό ΑΕ στην εταιρεία Lamda Development.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξης, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και ΧΑ καταψήφισαν.

Νωρίτερα, κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας επιχείρησαν να αντικρούσουν την σφοδρή κριτική -εφ όλης της ύλης- που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και οι αγορητές της Δημ. Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Αμυράς, επέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για «κωλοτούμπα», θυμίζοντας ότι την περίοδο που βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για «ξεπούλημα».

Επιπροσθέτως, με δύο γραμμές εμφανίστηκε η κυβέρνηση, καθώς από τη μία ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς χαρακτήρισε την σύμβαση του Ελληνικού ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοκρατικό δρόμο για τον σοσιαλισμό, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την παρουσίασε ως νίκη, απαριθμώντας τις βελτιωτικές τροποποιήσεις.   

Οι προωθούμενες διατάξεις απόλαυσαν της στήριξης της ευρύτερης πλειοψηφίας (σ.σ. καταψήφισαν μόνο ΚΚΕ και ΧΑ), εντούτοις έδωσαν την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να ασκήσει δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το «ξεπούλημα» του Ελληνικού, αλλά ως κυβέρνηση προωθεί την αξιοποίησή του. 

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η φωτογραφία που θέλει να… ξεχάσει ο Τσίπρας

Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία από το παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα, που ενδεχομένως να θέλει να… ξεχάσει, ιδιαιτέρως σήμερα.
Συγκεκριμένα, σε αυτήν απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός αντιπολίτευσης τότε, να αντιδρά στην πώληση του Ελληνικού. Βέβαια, τα σημερινά δεδομένα τον… ακυρώνουν την φωτογραφία του τότε!

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:


Ετικέτες: Αλέξη