19 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη Σισέ-Μαρινάκη - Τί είπε ο Καλόπουλος

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση για τις οποίες κατηγορείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το 2011 στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Καλόπουλος με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να εντοπίζει αντιφάσεις ανάμεσα στα όσα κατέγραψε ο διαιτητής στο φύλο αγώνα και των όσων κατέγραψε η αστυνομία στην έκθεση της

Χαρακτηριστικό είναι πως η αστυνομία έκανε λόγο για 1000 βεγγαλικά και κροτίδες ότι έπεσαν ενώ ο διαιτητής έχει γράψει 40.

Η πλευρά Μαρινάκη ισχυρίστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε την έκθεση του διαιτητή υπογράφοντας το φύλλο αγώνα.

Στις περισσότερες από τις ερωτήσεις, ο κ. Καλόπουλος απαντούσε πως δεν θυμάται με ακρίβεια το περιστατικό. Ισχυρίστηκε πως δεν ήταν παρών στο περιστατικό μεταξύ Μαρινάκη - Σισέ, και πως όλα τα είδε από την τηλεόραση μία μέρα αργότερα, χωρίς να μπορεί να κρίνει εάν υπήρξε προπηλακισμός του ποδοσφαιριστή.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δικηγόρων του Τζιμπρίλ Σισέ, ο κ. Καλόπουλος απάντησε πως κατέγραψε στο φύλλο αγώνα ο,τι υπέπεσε στην αντίληψή του. Ερωτώμενος γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο φύλλο αγώνα και την έκθεση της αστυνομίας, απάντησε πως "ο διαιτητής δεν μπορεί να παρακολουθεί όλο το γήπεδο.

Αποσπασματα:
Δικηγόροι Σισέ: Η αστυνομία λέει για χίλιες κροτίδες εσείς για 40!
Καλόπουλος: Τόσες υπέπεσαν στην αντίληψή μου, ο διαιτητής πρέπει να προσέχει κυρίως το γήπεδο.
Δικηγόροι Σισέ: Μεταλλικά αντικείμενα δεν είδατε;
Καλόπουλος: Όχι
Δικηγόροι Σισέ: Την είσοδο φιλάθλων που αναφέρει η αστυνομία την είδατε;
Καλόπουλος: Όχι.
Δικηγόροι Σισέ: Μα εδώ λεει ότι μπήκαν 300 άτομα στο 47'.
Καλόπουλος: Δεν μπήκαν στο γήπεδο, αλλά στον περιβάλλοντα χώρο.
Δικηγόροι Σισέ: Ο παρατηρητής λέει ότι έγινε χρήση λέιζερ. Το θυμάστε;
Καλόπουλος: Σε ένα ντέρμπι, είθισται ο διαιτητής να μη διακόπτει συνέχεια τη ροή του αγώνα, για να μην υπάρχει οχλαγωγία και εντάσεις.
Δικηγόροι Σισέ: Μα έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τα λέιζερ! Αν δεν δώσατε εσείς την εντολή ποιος την έδωσε;
Καλόπουλος: Τώρα που το λέτε ναι, προφανώς εγώ την έκανα αλλά δεν θυμάμαι 5,5 χρόνια μετά.
Δικηγόροι Σισέ: Ούτε την ίδια μέρα το γράψατε όμως στο φύλλο αγώνα.
Καλόπουλος: Η ένταση στα ντέρμπι είναι πολύ μεγάλη. Μπορώ εγώ να μετράω τις κροτίδες;

Δικηγόροι Σισέ
Τελικά από αυτά που είδατε εκ των υστέρων στην τηλεόραση, προπηλακίστηκε ο Σισέ;
Καλόπουλος: Είδα ότι κάποιοι οπαδοί χτύπησαν ή προσπάθησαν να χτυπήσουν τον παίχτη. Φαίνεται σε μια φωτογραφία κάποιος να τον κρατά, αλλά δεν ξέρω αν τον χτυπά ή αν τον προστατεύει.

Δικηγόρος Μαρινάκη:
Αμφισβήτησε ο Σισέ το φύλλο αγώνα;
Καλόπουλος: ‘Οχι, δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη.
Οταν έβαλε την υπογραφή του εξέφρασε αντιρρήσεις;
Καμία απολύτως.
Μήπως είχε ενδεχομένως ο Σισέ επιθετική συμπεριφορά;
Δεν το ξέρω.
Η αστυνομία έχει γράψει για επιθετική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Λέτο, όπως και ότι παίκτες του ΠΑΟ κινήθηκαν κατά παραγόντων του Ολυμπιακού. Επιτρέπονται αυτά;
Όχι βέβαια.
Τον Σισέ τον είδατε;
Κρατούσε ένα τηλέφωνο και μου έδειχνε τη φάση (σ.σ. με το οφσάιντ του Κατσουράνη). Ήταν εκνευρισμένος αλλά είχε δίκιο, είχε κάνει λάθος ο επόπτης.

Τελικώς το δικαστήριο ανέβαλλε για τις 22/2/2017 για κρείσσονες αποδείξεις, λόγω έλλειψης μαρτύρων, πλην του κ. Καλόπουλου. Αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή του Τ.Σισέ, όπως ζήτησε ο δικηγόρος του Β. Μαρινάκη, όπως και να κληθούν οι Δ.Γοντικας, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ και οι βοηθοί διαιτητή στον αγώνα. Οι δικηγόροι του Τ.Σισέ ζήτησαν να κληθούν και οι πρώην ποδοσφαιριστές Κ.Κατσουράνης και Γ.Καραγκούνης.

Από πλευράς μαρτύρων η πλευρά Σισέ καλεί τον αντιπρόεδρο του Παναθηναικού Βασίλη Κωνσταντίνου, και τον μεταφραστή Μιγκέλ Καπουάνο.

Η πλευρά Μαρινάκη καλεί τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ.Καραπαπά, ο οποίος εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα είχε φρ4αστικό επεισόδιο με τον δικηγόρο του Τ.Σισέ, Δημήτρη Βερβεσό.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν και εντός του δικαστηρίου, με βαριές εκφράσεις, με τους δικηγόρους να καταθέτουν τα πρακτικά στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να κλιθούν οι βασικοί μάρτυρες, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/325111/se-klima-edasis-xekinise-i-diki-sise-marinaki/