14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ! Ιταλία: Δικαστήριο άφησε ελεύθερο μετανάστη που προσπάθησε να κάψει τη σύζυγό του

Το σκεπτικό της απόφασης που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ήταν ότι «παραδέχθηκε τις πράξεις του» και «είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ»

Σάλος έχει προκληθεί στην κοινωνία της Ιταλίας από την απόφαση ενός δικαστή, ο οποίος άφησε ελεύθερο μετανάστη από τη Σρι Λάνκα, παρ' ότι ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να κάψει και να σκοτώσει τη σύζυγό του.

Ο 47χρονος άνδρας δεν φυλακίστηκε διότι «αναγνώρισε τις πράξεις του», ενώ «είχε πιει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ» και δεν είχε συναίσθηση των ενεργειών του. Με το παραπάνω σκεπτικό, το δικαστήριο στο Μιλάνο άφησε ελεύθερο τον μετανάστη, παρ' ότι στο φάκελό του υπήρχαν σημειώσεις για ανάλογα περιστατικά και κατά το παρελθόν.

Ο άνδρας από τη Σρι Λάνκα συνελήφθη στις 26 Αυγούστου διότι επιτέθηκε και έκαψε τη σύζυγό του με ηλεκτρικό σίδερο. Παλιότερα, είχε επιχειρήσει ξανά να την κάψει, όπως ομολόγησε η ίδια στους Ιταλούς αστυνομικούς.

Η μόνη περιοριστική απόφαση που έλαβε το δικαστήριο εναντίον του, ήταν να μείνει μακριά από το σπίτι και τη συζυγό του. Κατά τα άλλα, θα έχει τη δυνατότητα να διαβιώνει χωρίς κανένα πρόβλημα.