19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ! Τινάζεται στον αέρα και η δίκη του ΤΤ για μια… μετάφραση;

Με επ´ αόριστον αναβολή κινδυνεύει και η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της περιόδου 2008 – 2010.

Και αυτή τη φορά το προβλήματα έγκειται στη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα Σέρβου κατηγορουμένου στην υπόθεση. Το τι θα συμβεί θα γίνει γνωστό στις 6 Οκτωβρίου 2016 ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε να συνεχιστεί η δίκη.

Σήμερα ο Σέρβος κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια ενημερωσε το δικαστήριο για το αίτημα που ειχε υποβαλλει πριν από περίπου ένα χρόνο ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στην μητρική του γλώσσα.

Το αίτημα απερρίφθη από τον εισαγγελέα Ιωάννη Προβατάρη αλλα στη συνέχεια προφανώς μετά και το σάλο που προκλήθηκε λόγω αναβολής της δίκης για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens επειδη δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα, ο προιστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος στις 28 Ιουλίου, απέστειλε σχετικό έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτός όμως του βουλεύματος ζητείτο και η μετάφραση της κλήσης και των αποδεικτικών επίδοσης ώστε όπως αναφέρει να υπάρξει έγκυρη συνεπίδοση προς τον κατηγορούμενο και στον ορισθέντα στην Ελλάδα αντίκλητο δικηγόρο του.

Ο κ. Μιχαλολιας ζητωντας να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευση του κατηγορουμένου και την αναβολή της δίκης, επικαλέστηκε την αποφαση του ίδιου Δικαςτηριου για την υποθεση της Siemens.

Οπως ενημέρωσε το δικαστήριο ο δικηγόρος, Θανάσης Βαρλάμης, η πληροφορία που έχουν είναι πως το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντησει οτι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017!

Κατόπιν αυτων το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου προκειμενου να απαντησει επι της ενστάσεως του κατηγορουμένου.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι εφέτες, υιοθετώντας εν πολλοίς την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 35 κατηγορούμενοι οι οποίοι εμπλέκονται στις δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010.

Ο τρόπος χορήγησης των συγκεκριμένων δανείων, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα κατά εκατομμύρια ευρώ καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο, είναι οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς και Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι απιστία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες τις οποίες κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή είχαν αρνηθεί.

http://www.lykavitos.gr/archives/427268