07 Σεπτεμβρίου 2016

Αζέρος πρέσβης: Προβληματισμός από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα ΔΕΣΦΑ

To θέμα της ΔΕΣΦΑ και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Αζέρος πρέσβης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα τον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο επισκέφτηκε σήμερα ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Ραχμάν Μουσταφάγεφ και συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω διεύρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αναλυτική συζήτηση έγινε σχετικά με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την τελική υλοποίηση της συμφωνίας ΔΕΣΦΑ και της αζέρικης κρατικής εταιρείας SOCAR.

Ο κ. Ραχμάν Μουσταφάγεφ εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει τους όρους της συμφωνίας που ρυθμίζει τα μελλοντικά έσοδα του ΔΕΣΦΑ, γεγονός που μπορεί να επιφέρει μέχρι και την ακύρωσή της.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. Μουσταφάγεφ ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα επιθυμεί τη διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών.