16 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Υπ. Εργασίας: Δεν «φρέναρε» το σχέδιο για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, διαπραγματευόμαστε

Επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη διαφωνία των δανειστών που εκφράστηκε στις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τον «πάγο» που φαίνεται να έχουν βάλει οι δανειστές στο σχέδιο της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας απο το βήμα της ΔΕΘ για «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών από 1ης Ιανουαρίου 2017 επιχειρεί το υπ. Υγείας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας «η σχετική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα».

Κατά το υπ. Εργασίας οι σχετικές ρυθμίσεις «θα συνδυασθούν με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σημερινά ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τους εκπροσώπους των θεσμών να «φρενάρουν» ή και να απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 είναι απολύτως ανακριβή. Τα εν λόγω μέτρα, μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσουν σφαιρικότερη και αποτελεσματικότερη προστασία, θα συνδυασθούν με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία. Η σχετική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συμφωνήθηκε ότι θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα με τηλεδιασκέψεις.