12 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες φωτογραφίες από την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στο hot spot των Σερρών -Καθισμένη οκλαδόν κάτω σε σκηνή

Τη χώρα μας επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν.

Αυτή τη φορά για να επισκεφθεί πρόσφυγες γυναίκες Γεζίντι που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών. Η επίσκεψη της δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγινε την περασμένη Παρασκευή και χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, παρά μόνο κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Τηλε-Επιλογές», η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα υπερασπιστεί γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.Η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γεζίντι.


Ετσι, βρέθηκε στο hot spot των Σερρών όπου συνομίλησε με πολλές γυναίκες Γεζίντι, ενώ συνοδευόταν από τη Νάντια Μουράτ, η οποία είναι ένα από τα πολλά θύματα που μίλησε με θάρρος για τα βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια των μαχητών του ISIS.

Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στους πρόσφυγες διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Οταν βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας, γύρω στις 19.30, αγκάλιασε δύο μικρά προσφυγόπουλα και τους προσέφερε κάποια δώρα που είχε φέρει μαζί της.

Στη συνέχεια αναχώρησε από την πόλη των Σερρών χωρίς να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τους οποίους ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να καλύψουν δημοσιογραφικά την επίσκεψή της.