16 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν μπορεί, ζούμε στο matrix...

Μην μου πείτε ότι δεν έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη ότι όλα αυτά που ζούμε είναι εικονική πραγματικότητα! Ότι θα ξυπνήσουμε από τον βαθύ ύπνο μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον στο μακρινό μέλλον, σίγουρα ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι ή η ζωή μας δεν είναι ο εφιάλτης του 2016! Το λέει και η Bank of America. Κάτι θα ξέρουν αυτοί οι παικταράδες!

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια! Ένας πρωθυπουργός να λέει κατάμουτρα στον λαό του το ένα ψέμα μετά από το άλλο και να συνεχίζει απτόητος. Μία κυβέρνηση να ολισθαίνει καθημερινά σε πρακτικές καθεστώτος. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και μάλιστα με μία Αριστερή κυβέρνηση. Διότι από μικρά παιδιά είχαμε μάθει ότι οι Αριστεροί είναι καλοί άνθρωποι, ηθικοί, δίκαιοι και δημοκρατικοί. Δεν μπορεί, ζούμε στο matrix.

Και πιστέψτε το, αυτό είναι το καλό σενάριο. Να ξυπνήσετε αύριο το πρωί σε ένα νέο περιβάλλον και να αποδειχτεί ότι αυτός ο εφιάλτης δεν είναι παρά ένα σενάριο που σκέφτηκε κάποιος στο μακρινό μέλλον για λόγους εκπαιδευτικούς ή απλά για διασκέδαση, όπως κάποιοι εξ ημών, στον δικό μας κόσμο, βλέπουν ταινίες θρίλερ.

Το κακό σενάριο είναι το matrix να είναι απλά και μόνο μια φαντασίωση εκείνων που θέλουν να δραπετεύσουν από τη θλιβερή πραγματικότητα. Όπως κάποτε οι άνθρωποι είχαν «εφεύρει» τη χώρα του ποτέ. Ήταν μία διέξοδος για τα μικρά κακοποιημένα παιδιά αυτή η φανταστική χώρα, όπου μπορούσαν να μεγαλώσουν ελεύθερα και να μείνουν για πάντα παιδιά. Το ίδιο μπορεί να είναι και για μας το matrix: Ένα καταφύγιο για μικρές και μεγάλες αποδράσεις...

Κι αυτά τα παιδιά της Bank of America; Είναι γνωστό ότι οι αναλυτές κάνουν σενάρια για τα πάντα. Εξετάζουν όλες τις πιθανές εκδοχές, όλες τις πιθανές λύσεις για ένα πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά δεν τους έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη. Αν είχαν δίκιο σε ό,τι είχαν πει στο παρελθόν, ίσως να είχαμε βγάλει και λεφτά από τα γραφόμενά τους, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί. Οπότε, επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα στη χώρα του Αλέξη, του Πάνου και του Πάκη...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

http://www.liberal.gr/arthro/77894/apopsi/th-mauridis/den-mporei-zoume-sto-matrix.html