13 Οκτωβρίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΧΕΙ! «48.000 παιδιά ΄'αφησε ο Κουρουμπλής εκτός παιδικών σταθμών»!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διάρκεια των αιτήσεων των γονέων για ένα κουπόνι (σ.σ. voucher) «όταν έκαναν την αίτηση, έβγαζε το μήνυμα ότι «δεν δικαιούστε το voucher επειδή τα προβλεπόμενα κονδύλια (σ.σ. του ΕΣΠΑ) έχουνε φτάσει στο όριό τους…»

«Όταν λένε ότι πήρανε 91.000, ξεχνάνε να πούνε ότι 48.000 παιδιά μείνανε εκτός παιδικών σταθμών», υπενθυμίζει μέσω των Alpha ο Αλέξανδρος Ματθαίου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας Αττικής, μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, περί ένταξης περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τη φετινή χρονιά.

Οι γονείς οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση για το παιδί τους «συνήθως είτε επιστρατεύουν παππούδες, γιαγιάδες από χωριά, είτε είναι αναγκασμένος να πληρώνει ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και θα δώσει άλλα 200, 300 ευρώ. Είναι δυσβάσταχτο», ενημερώνει ο κ. Ματθαίου. Επιπροσθέτως, ο ίδιος περιγράφει κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διάρκεια των αιτήσεων των γονέων για ένα κουπόνι (σ.σ. voucher) λέγοντας «όταν κάνανε την αίτηση, έβγαζε το μήνυμα ότι «δεν δικαιούστε το voucher επειδή τα προβλεπόμενα κονδύλια (σ.σ. του ΕΣΠΑ) έχουνε φτάσει στο όριό τους».

Εξάλλου, ακόμη και τα παιδιά που έχουν εξασφαλίσει μία θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό, αντιμετωπίζουν προβληματικές καταστάσεις καθώς «υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Στη Νέα Ιωνία μία παιδαγωγός βρέθηκε με πάνω από 30 παιδιά να τα προσέχει. Δεν μπορείς να κάνεις παιδαγωγική έτσι», αποκαλύπτει ο κ. Ματθαίου. Δεν πληρούνται όμως ούτε οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας σε πολλά κτήρια, αφού «υπάρχουν λίγα κτήρια που είναι καλά, αλλά τα περισσότερα βρίσκουν λύσεις είτε σε σπίτια που τα νοικιάζουν και τα διαμορφώνουνε, είτε σε ορόφους, είτε σε γραφεία. Έχουμε και περιπτώσεις που ο προαύλιος χώρος έχει επικίνδυνα αντικείμενα που δεν έχουνε ξηλωθεί. Ή τα κτήρια είναι ψηλά με τζαμαρίες και είναι επικίνδυνα», διαμηνύει ο κ. Ματθαίου.

Ταυτόχρονα, σε όλες τις περιοχές του βορείου τομέα Αττικής το πρόβλημα μοιράζεται εξίσου, με αποτέλεσμα πολλοί φορείς και γονείς να διοργανώνουν για σήμερα, 13/10 στις 18:00, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της βορείου τομέα Αθηνών στην Αγία Παρασκευή, όπως αναφέρει ο ίδιος. «Πρέπει αυτά τα κονδύλια να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν ρωτήθηκε η Επίτροπος Απασχόλησης γιατί η Ε.Ε δεν θεωρεί επιλέξιμες αυτές τις δαπάνες, απάντησε ότι δεν είναι παραγωγικές, δεν είναι επενδυτικές», λέει ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας Αττικής.

http://www.karfitsa.gr/2016/10/13/48-000-paidia-emeinan-ektos-paidikon-stathm/