01 Οκτωβρίου 2016

Βρούτσης: Κανά νέο με την εξαγγελία Τσίπρα για πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ έχουμε;

Να υπάρξει ενημέρωση για το εάν πρόκειται να υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι «θα παγώσουν τα χρέη όσων οφείλουν στον ΟΑΕΕ» ζητά η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Βρούτσης και ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους πέρασε ήδη ένας μήνας από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μήνυμα «προσδοκίας» αλλά ακόμη δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Και ρωτούν τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προστατεύσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ – μέχρι το τέλος του χρόνου- καθώς η εξαγγελία του Πρωθυπουργού βάζει σε κίνδυνο τα έσοδα του Ταμείου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:

«Πέρασε ήδη ένας μήνας από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σχετικά με το πάγωμα των χρεών όλων όσων οφείλουν στον Ταμείο ΟΑΕΕ, με ταυτόχρονη υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών εισφορών από την 1/1/2017.

Επειδή, η εξαγγελία αυτή από μόνη της, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς εκπέμπει ισχυρό μήνυμα «προσδοκίας» νέας ρύθμισης, σε όσους οφείλουν σήμερα στον ΟΑΕΕ, με παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις τρέχουσες καταβολές των οφειλόμενων, όσο και στα δημόσια έσοδα, μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2016).

Επειδή δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την κυβέρνηση, είτε με εγκύκλιο, είτε με απόφαση, είτε με νομοθετική πρωτοβουλία που να δείχνει ότι η εξαγγελία-δέσμευση του Πρωθυπουργού θα υλοποιηθεί.
Επειδή, ο υπουργός Εργασίας μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσίασε κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης δέσμευσης του Πρωθυπουργού.
Επειδή, ανάλογη εξαγγελία για νέο σχήμα «100 δόσεων» από τον υπουργό Εργασίας -2 μήνες πριν- ακυρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Θα υλοποιηθεί η δέσμευση –εξαγγελία του Πρωθυπουργού;

2. Εάν ναι, να κατατεθεί ακριβές και πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών, δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση της

3. Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προστατεύσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ – μέχρι το τέλος του χρόνου- καθώς η εξαγγελία του Πρωθυπουργού βάζει σε κίνδυνο τα έσοδα του Ταμείου μέχρι το τέλος του χρόνου;