10 Οκτωβρίου 2016

Κως: Στο σκαμνί δάσκαλος χορού για αποπλάνηση ανήλικης

Ο 63χρονος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μια 15χρονη μαθήτρια, την οποία είχε γνωρίσει στα μαθήματα που παρέδιδε σε πνευματικό κέντρο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κάθεται σήμερα ένας 63χρονος δάσκαλος παραδοσιακών χορών που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μια 15χρονη μαθήτρια, την οποία είχε γνωρίσει στα μαθήματα που παρέδιδε σε πνευματικό κέντρο στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Ο 63χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στις 12 Μαρτίου 2012 μετά από καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης και τα στοιχεία του είχαν δοθεί στην δημοσιότητα, με διάταξη του εισαγγελέα που του είχε ασκήσει δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 αλλά όχι τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Στην απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης συναναστροφής με ανήλικα παιδιά.

Όμως, βάσει της κατάθεσης της 15χρονης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου αποφάσισε με βούλευμα του την παραπομπή του 63χρονου σε δίκη κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να οδήγησε με το αυτοκίνητό του την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία, όπου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, επανέλαβε τις επαφές μαζί της και άλλες φορές πριν συλληφθεί.