12 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Βενεζουέλα: Η διακοπή στον αγώνα με τη Βραζιλία προκάλεσε «διαδήλωση» κατά του Μαδούρο

Τα 22 λεπτά συσκότισης που μετέτρεψαν το γήπεδο σε πεδίο διαδήλωσης εναντίον του προέδρου - Αντικυβερνητικά συνθήματα και απαίτηση για δημοψήφισμα το συντομότερο δυνατό

Πώς μπορεί μία διακοπή ρεύματος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα να εξελιχθεί σε πολιτική διαδήλωση; Στη Βενεζουέλα αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η διακοπή του αγώνα Βενεζουέλα-Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό στο γήπεδο, καθώς χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου του χώρας, Νίκολας Μαδούρο, απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η αναμέτρηση διεκόπη για διάστημα 22 λεπτών λόγω πτώσης του ρεύματος. Οι αρμόδιες αρχές δεν εξήγησαν τους λόγους, αλλά τα 22 αυτά λεπτά μετέτρεψαν τις εξέδρες σε... αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στο Καράκας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ηγεσία της χώρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι οπαδοί τους εξακολουθούν να πιέζουν για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατό, καθώς η περίοδος που θα πραγματοποιηθεί είναι άκρως σημαντική. Εάν διεξαχθεί πριν τις 10 Ιανουαρίου, η χώρα θα πάει για εκλογές. Εάν συμβεί το αντίθετο, ο αντιπρόεδρος θα αναλάβει στη θέση του Μαδούρο και επί της ουσίας, η χώρα θα κυβερνάται από την ίδια «ομάδα» ανθρώπων.