31 Οκτωβρίου 2016

ΟΣΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ :))) Η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών στο ΥΠΕΣ -Για το ν/σ περί ίδρυσης γραφείων κηδειών

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη για το νομοσχέδιο περί ίδρυσης γραφείων κηδειών είχε ο νομικός σύμβουλος της Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Βασίλης Νιζάμης.

Μάλιστα ο κ. Νιζάμης μετέφερε στον κ. Πουλάκη τους ένθερμους χαιρετισμούς και του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Πειραιώς και ιδιαίτερα του Προέδρου του κ.Γρηγοριάδη.

Με τον Γενικό Γραμματέα συζητήθηκε η πορεία της υπόθεσης μεταρρύθμισης της νομοθεσίας των γραφείων κηδειών, στη βάση των προτάσεών που κατέθεσε προ μηνών ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης κ. Νιζάμης και ζητήθηκε να υπάρξει η αναγκαία επιτάχυνση από μέρους του Υπουργείου, επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, την βούληση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ανέλυσε τα ανελαστικά χρονοδιαγράμματα, που προς το παρόν υπάρχουν, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την μεταρρύθμιση αυτή, την οποία ασπάζονται ως αναγκαία τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.

Η επαφή των δύο ανδρών θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον και αναλόγως της προόδου των εργασιών.

Τι ζητεί η Ενωση; Τον περασμένο Αύγουστο σε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, ζήτησε την απόσυρση της εγκυκλίου που έχει υπογράψει Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με την οποία, δεν απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης νεκροφόρας με ή χωρίς αντάλλαγμα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για όχημα ειδικού σκοπού, και η παραχώρηση τέτοιων οχημάτων δεν προβλέπεται από το Νόμο κι επισείει τσουχτερά πρόστιμα.