13 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΤΟ-ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ Ρ¨ΩΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΡΙΣ! Δείτε τον... μοναδικό Βρετανό που συμμετείχε στη διαδήλωση του Μπόρις Τζόνσον

Εικόνες από... βρετανική «μαύρη κωμωδία» εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας, στο Λονδίνο. Πρωταγωνιστής ένας 43χρονος Βρετανός, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργού Εξωτερικών και πρώην δημάρχου Μπόρις Τζόνσον, για διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών στη Συρία.
Ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, σε έναν πύρινο λόγο που έβγαλε στη Βουλή των Κοινοτήτων, επιτέθηκε σφόδρα στη Μόσχα για τους χειρισμούς και την πολιτική της στο ζήτημα της Συρίας και κάλεσε τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μαζικά έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας.


Ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Βρετανού υπουργού, ήταν ο 43χρονος Νταν Χάρπερ, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα πλακάτ και το σύνθημα: Ρωσία σταμάτα τους βομβαρδισμούς στους Σύρους πολίτες. Ο ίδιος δεν φάνηκε να... πτοείται από το γεγονός ότι ήταν εντελώς μόνος του σε αυτή τη... διαδήλωση. Παρέμεινε στο σημείο για τουλάχιστον δύο ώρες, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως «είμαι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές και συμπλήρωσε πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε δίκιο που κάλεσε το κοινό να αντιδράσει.

Οι δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσαν την αντίδραση της ρωσικής πλευράς, η οποία ζήτησε το λόγο από τη Βρετανία και από τον υπουργό και πρώην δήμαρχο να ανακαλέσει.