13 Οκτωβρίου 2016

Σπανέας: “Μας προπηλάκισε ένας μπυροκοιλιάς στην ΕΠΟ”-Απάντηση της ΕΠΟ με διαλόγους για συγγρού και νεκροθάφτη

Λεπτομέρειες για όσα έγιναν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΕΠΟ αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της ΟΔΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ, Ηλίας Καραμάνης κατήγγειλε πως το πρωί της Πέμπτης δέχθηκε επίθεση, με σπρωξιές, απειλές, και τσαμπουκάδες όταν ζήτησε να εισέλθει στα γραφεία της ΕΠΟ για τον ορισμό διαιτητών!

Σε αυτό το τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ΟΔΠΕ, Γιώργος Σπανέας, που τόνισε η Ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε ορισμούς διαιτητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Arena FM":

«Υπάρχει κενό εξουσίας στην ΕΠΟ. Όρισε κανονικά διαιτητές χθες και πήγαμε να τους πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Με υπόδειξη του κυρίου Σωμαρακάκη δεν ήθελε να μας δεχτεί. Εμφανίστηκε ένας ευτραφής κύριος με μπυροκοιλιά, προσπάθησε να προπηλακίσει τον ταμία, απώθησε τον κύριο Καραμάνη για να μην μπούμε μέσα. Αυτά έγιναν μέσα στα γραφεία της ομοσπονδίας. Του είπα να είναι πιο προσεχτικός, αφού όλοι σηκώθηκαν και με χαιρέτησαν, αποκλείεται να μπήκα με εχθρικές προθέσεις. Μας συνέστησαν να μιλήσουμε με τον κύριο Παυσανία. Ποιος Παυσανίας; Ο Παυσανίας ήταν. Δεν είναι. Έπαψαν να υφίστανται αυτοί

Δε δέχτηκα να μιλήσω με τον υπάλληλο Παυσανία. Αφού ήταν εκεί ο Σαραϊδάρης; Ήρθε ο κύριος Γκιρτζίκης, ο έκπτωτος, πέρασε κανονικά από τον κύριο με την μπυροκοιλιά. Ήρθαν και οι καφέδες. Εγώ που είμαι εκλεγμένος από 33 ενώσεις δεν μου επέτρεψαν να μπω μέσα.

Η ΕΠΟ επέλεγε κατά το δοκούν και έκαναν ότι τους άρεσε. Κακώς χρησιμοποιούν και τους στυλούς της ΕΠΟ. Έπρεπε να μας ακούσουν και μετά να πράξουν ότι έπρεπε. Πρέπει να αναλογιστούμε τι κάναμε το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ακούγομαι ούτε στις κασέτες, ούτε πουθενά αλλού. 15 χρόνια παλεύω να φύγει αυτό το θέμα με τα γιουσουφάκια γύρω από τη διαιτησία.

Όσες κινήσεις είναι να κάνουμε θα τις κάνουμε. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι επενδυτές. Θέλουμε να δούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

Απάντηση της ΕΠΟ για το επεισόδιο στα γραφεία της - Μεταφέρει διαλόγους με νεκροθάφτη

Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΕΠΟ, πήρε η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το επεισόδιο ανάμεσα στους ανθρώπους της ΟΔΠΕ και υπαλλήλους της ΕΠΟ, είχε και συνέχεια αφού η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση , δίνοντας τη δική της εξήγηση για όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σας ενημερώνουμε ότι εξ αφορμής της προκλητικής, βίαιης και παράνομης εισβολής εξωθεσμικών ατόμων στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή το πρωί της Πέμπτης 13-10-2016 από την Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Ξεπερνάει κάθε φαντασία, αν και πλέον με τις συμπεριφορές συγκεκριμένων όλα είναι πιθανά αφού είναι γνωστό πως… το βαρέλι τους δεν έχει πάτο, η σημερινή εισβολή και η τσαμπουκαλίδικη απόπειρα επιβολής εκ μέρους τους ενεργειών και αποφάσεων (εκτός καταστατικού και κανονισμών) από την πλευρά εξωθεσμικών στο χώρο της διαιτησίας.

Με τρόπο ύπουλο, εμφανώς προσχεδιασμένο αφού είχαν ήδη ενημερώσει και εκπροσώπους ΜΜΕ για την ενέργειά τους αυτή, κάποια άτομα, που δήλωσαν… κατόπιν εορτής ότι ονομάζονται Καραμάνης, Σπανέας και Καρκοβύρης, μπούκαραν (όχι από την κεντρική πύλη που εισέρχονται άπαντες αλλά από ακάλυπτο χώρο) στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκαν στο γραφείο υποδοχής από την αρμόδια υπάλληλο, πώς ονομάζονται, πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν και πού ακριβώς θέλουν να μεταβούν, την αγνόησαν και αυθαίρετα κινήθηκαν προς τους χώρους που στεγάζονται η ΚΕΔ/ΕΠΟ και η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών Super League.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μπούκα αυτή δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους ανθρώπους ασφαλείας της ΕΠΟ, οι οποίοι τους εμπόδισαν με τρόπο εξαιρετικό ευγενικό και τους κάλεσαν να αποχωρήσουν άμεσα, καθώς δεν είχαν καμία απολύτως δικαιολογία για να παρίστανται στο συγκεκριμένο σημείο και παραβίαζαν τον εργασιακό χώρο της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, από τις φωνές και τη συμπεριφορά τους αναστάτωσαν πλήρως έως και τρομοκράτησαν, τόσο τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, όσο τους παρευρισκόμενους στα γραφεία της ΕΠΟ πολίτες που προσπαθούσαν να εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι απαντήσεις-απειλές τους στις παροτρύνσεις των ανθρώπων ασφαλείας της ΕΠΟ ήταν οι κάτωθι:

Σπανέας: Κάνε μια αίτηση στον ΟΑΕΔ για ταμείο ανεργίας γιατί σε λίγο καιρό θα ψάχνεις για δουλειά!

Καρκοβύρης: Εγώ είμαι στη νύχτα και ξέρω πολλούς! Είμαι στη Συγγρού και θα σε γ….ω! Έχω γραφείο τελετών και έχω ένα κασόνι να σε περιμένει! Εσένα θα σε θάψω!

Η απάντηση εκ μέρους των ανθρώπων ασφαλείας της ΕΠΟ σε αυτές τις μαφιόζικες και ιταμές απειλές, πάντα με τρόπο ευγενικό και διακριτικό, ήταν να οδηγηθούν εκτός των γραφείων.

Το περιστατικό αυτό απλώς έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμφερών γεγονότων εις βάρος της ποδοσφαιρικής νομιμότητας, αλλά και να αποδείξει και φανερώσει το πραγματικό πρόσωπο και συμπεριφορά ποδοσφαιρικών φαντασμάτων του παρελθόντος, που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και επιχειρούν να επανεμφανιστούν στο προσκήνιο υπό τις ευλογίες διαφόρων εξυγιαντών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κινηθεί νομικά εις βάρος των παράνομων εισβολέων».



Πηγή: Απάντηση της ΕΠΟ για το επεισόδιο στα γραφεία της - Μεταφέρει διαλόγους με νεκροθάφτη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/294370/apantisi-tis-epo-gia-epeisodio-sta-grafeia-tis-metaferei-dialogoys-me-nekrothafti#ixzz4MzDGPsUd