04 Οκτωβρίου 2016

ΝΔ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

Στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και στη στάση πληρωμών του κράτους στους ιδιώτες αποδίδει η Νέα Δημοκρατία την υπέρβαση των δημόσιων εσόδων το Σεπτέμβριο κατά 800 εκατ. ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο. Πλήρωσαν το φόρο που υποσχόταν ότι θα καταργήσει και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και όλα αυτά, προσθέτει η Πειραιώς, ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δισεκ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

Αναφερόμενος στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατ. ευρώ για το Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισεκ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους».

«Οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις»

«Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρόλο που η ίδια, ως κυβέρνηση, είχε φροντίσει να εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Όπως δεν θέλει να διευκρινίσει αν η ‘‘Συμφωνία Αλήθειας’’ θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα στο 11 ή 22%. Για τέτοια ‘‘αλήθεια’’ πρόκειται!» προσθέτουν.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/326698/nd-o-tsipras-panigurizei-epeidi-oi-polites-plirosan-ton-enfia/