03 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Κλίντον: «Μπαρίστες» που ζουν «στα υπόγεια των πατρικών τους» οι υποστηρικτές του Σάντερς

Η Χίλαρι Κλίντον είχε μιλήσει με αμφιλεγόμενους χαρακτηρισμούς για τους υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς, τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια ανεπίσημης συζήτησης που είχε με πιθανούς χορηγούς της πολιτικής καμπάνιας της, όπως αποκαλύπτεται με ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε σήμερα και δημοσιοποιεί η Washington Free Beacon.

«Ορισμένοι από αυτούς είναι νέοι στην πολιτική πραγματικότητα. Είναι παιδιά της μεγάλης ύφεσης. Ζουν στα υπόγεια των πατρικών τους σπιτιών. Αισθάνονται απογοητευμένοι από τις δουλειές και τις σπουδές που είναι διαθέσιμες, καθώς δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν για τους εαυτούς τους. Δεν πολυ-πιστεύουν στο μέλλον», είχε πει τότε η Κλίντον, που λίγους μήνες αργότερα συγκέντρωνε την υποστήριξη 2.800 αντιπροσώπων, έναντι 1.900 που κατάφερε να προσελκύσει ο Σάντερς.

«Αν νιώθεις εγκλωβισμένος σε μία δουλειά μπαρίστα ή κάποιο άλλο πόστο που δεν "πληρώνει"αρκετά, ούτε έχει προοπτικές εξέλιξης, τότε η ιδέα ότι μπορεί γίνεις μέρος μιας πολιτικής επανάστασης πρέπει να είναι ελκυστική», πρόσθετε.

Σύμφωνα με την Washington Free Beacon που ανάρτησε πρώτη την είδηση, το ηχητικό ντοκουμέντο είχε επισυναφθεί σε e-mail ενός εθελοντή της καμπάνιας της Κλίντον, ο οποίος έπεσε θύμα υποκλοπής. Για την ώρα είναι ασαφές αν πίσω από τη νέα επίθεση βρίσκονται οι ίδιοι χάκερς που είχαν επιτεθεί στα e-mail των δημοκρατικών τον Ιούλιο.

Η ίδια δήλωνε τότε «σαστισμένη» από την άνοδο των λαϊκιστών, ξενοφοβικών και εθνικιστών υποψηφίων, με τον Ντόναλντ Τραμπ στο ένα άκρο και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς στο άλλο.

«Υπάρχει μία βαθιά ανάγκη να πιστέψουμε ότι μπορούμε να έχουμε δωρεάν κολέγια, δωρεάν σύστημα υγείας, ότι όσα έχουμε πετύχει ως τώρα δεν είναι αρκετά και πρέπει να φτάσουμε (σε επίπεδο ζωής) την Σκανδιναβία – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Όμως οι μισοί από όσους το υποστηρίζουν δεν ξέρουν καν για τι πράγμα μιλούν», έλεγε τότε η Κλίντον, στο Μακλίν της Βιρτζίνια, ενώ ακόμη μαχόταν για το χρίσμα της υποψηφιότητας με τον Μπερνι Σάντερς.

Η ίδια αυτοπροσδιοριζόταν ως μετριοπαθής και ρεαλίστρια απέναντι στις προκλήσεις: «Καλύπτω τον ιδεολογικό πολιτικό χώρο από την κεντροαριστερά έως την κεντροδεξιά και δεν έχω παρέα εδώ πέρα», παρατηρούσε.  «Είναι δύσκολο όταν διεκδικείς την προεδρία και κατανοείς πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά – δεν θέλω να υποσχεθώ πράγματα που μετά δεν θα είμαι σε θέση να υλοποιήσω», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Κλίντον ξεκαθάρισε πως κατανοεί τα κίνητρα των νεότερων υποστηρικτών του Μπέρνι Σάντερς, οι οποίο μπορούν να κατευθυνθούν εύκολα «με την κολακεία και το πατρονάρισμα».

Παρά τις δημόσιες αντεγκλήσεις τους, ο Σάντερς υποστήριξε την Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατών, δύο μήνες νωρίτερα και οι δύο πολιτικοί «εκστράτευσαν» μαζί, την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας από το ίδιο πόντιουμ.

Μετά τις αποκαλύψεις, μία διαφορετική ανάγνωση των δηλώσεων Κλίντον επιχείρησαν οι κύκλοι της υποψήφιας, που υποστηρίζουν πως η υποψήφια πρόεδρος «αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της πιο διαφοροποιημένης και ανοικτόμυαλης γενιάς στην Ιστορία».

«Όπως έλεγε τότε η Χίλαρι Κλίντον, θέλει τους νέους ανθρώπους να είναι ιδεαλιστές και να θέτουν υψηλούς στόχους», σχολίασε ο εκπρόσωπος της, Γκλεν Γκάπλιν. «Παλεύει για τη νέα γενιά που ενδιαφέρεται για έναν δικαιότερο κόσμο», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/326436/nea-diarroi-gia-klidon-baristes-pou-zoun-sta-upogeia-ton-patrikon-tous-oi-upostiriktes-tou-saders-