17 Οκτωβρίου 2016

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Ιάσων Φωτήλας του Ποταμιού;

Όλο και περισσότερες πληροφορίες «συγκλίνουν» στη συμφωνία μεταξύ ΝΔ και Ιάσωνα Φωτήλα, σχετικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Αχαϊα, στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν πραγματοποιηθούν.

Οι πληροφορίες του αποκλειστικού ρεπορτάζ του patranews αναφέρουν πως, οι δύο πλευρές έχουν δώσει μάλιστα από τώρα τα χέρια, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην ανανέωση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά, στο πλαίσιο μιας διεύρυνσης του κόμματος με στελέχη «άφθαρτα», των οποίων οι πολιτικές απόψεις συγγενεύουν με τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα της ΝΔ, όπως την έχει δομήσει και επικοινωνήσει ο αρχηγός της.

Ο Ιάσωνας Φωτήλας, αν και βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, είχε υποστηρίξει με θέρμη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα νέα του καθήκοντα, στην ηγεσία της ΝΔ, «μήνυμα» που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν άφησε «ανεκμετάλλευτο».

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, στο πρόσωπο του κ. Φωτήλα προσωποποιείται η προαναφερόμενη διεύρυνση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως γι’ αυτό το λόγο μπορεί να επιτευχθεί μια συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητά του.

Όπως και να χει, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Φωτήλα με τη ΝΔ στην Αχαϊα, θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων όσον αφορά το ψηφοδέλτιο.

Από την άλλη, δεν θεωρούνται λίγα τα στελέχη του κόμματος που αντιδρούν σε μία τέτοια εξέλιξη, προτάσσοντας την «αλλοίωση» που μπορεί να επιφέρει στη ΝΔ μια τέτοια συμφωνία.

Πηγή: patranews