14 Οκτωβρίου 2016

Τσακαλώτος: Οχι τον Βαρουφάκη και τον Κοσμά τον Αιτωλό να είχαμε θα χάναμε

Στα λίγα λεπτά που μίλησε πρόλαβε να υποστηρίξει αρκετούς υπουργούς μέχρι και το Γιάννη Βαρουφάκη, να παραλληλίσει το φλερτ με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της αριστεράς για να επιτύχει χωρίς να έχει εγγυήσεις, ενώ είχε αναφορές από τον Μίλαν Κούντερα μέχρι τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Απόστολο Παύλο προκειμένου να ασκήσει κριτική στην Εκκλησία για τη στάση της στο θέμα των Θρησκευτικών.

"Είμαι υπερήφανος για την κόντρα του Νίκου Φίλη με την Εκκλησία, αλλά απογοητευμένος γιατί δε βρέθηκαν πολλοί από το χώρο της διανόησης για να τον υποστηρίξουν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο επικαλέστηκε την προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου για να υποστηρίξει ότι η αγάπη (που η Αριστερά τη λέει Αλληλεγγύη) είναι πάνω απ όλες τις αξίες, και ότι στο βιβλίο των 00 Θρησκευτικών δεν υπάρχει αγάπη καθώς δε λέει στα παιδιά πως ζουν πως είναι και πως σκέφτονται οι άλλοι.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε να είναι περισσότερες οι γυναίκες στην Κυβέρνηση και το κόμμα καθώς απ ότι ο ίδιος έχει διαπιστώσει οι άνδρες δεν ακούν τις γυναίκες, και όταν δεν μπορούν να τις ακούσουν πως θα ακούσουν τα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων και συλλογικοτήτων. Παράλληλα υπερασπίστηκε ονομαστικά εκτός από το το Νίκο Φίλη, στον Ανδρέα Ξανθό, το Γιώργο Χουλιαράκη, και το Γιώργο Κατρούγκαλο. Αίσθηση όμως προκάλεσε η αναφορά του στον Γιάννη Βαρουφάκη. "Μας λένε ότι χασαμε χρόνο γιατί είχαμε το Βαρουφάκη...ε λοιπόν σας λέω ότι όχι το Βαρουφάκη, αλλά και τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης να είχαμε, ήθελαν να ηττηθούμε".

"Όλοι κάναμε τη διαπραγμάτευση, μαζί τα συμφωνήσαμε μαζί θα τα υλοποιήσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά για την υλοποίηση της συμφωνίας ο κ. Τσακαλώτος ζητώντας ουσιαστικά αλληλεγγύη των στελεχών για τις κυβερνητικές επιλογές. Ενώ υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση θα κριθεί σε ένα χρόνο από το αν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σκληρή πολιτική θα καταφέρει να ενσωματώσει μια αριστερή πολιτική.