19 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ! Ποιους πρότεινε ο Νίκος Βούτσης για το ΕΣΡ-Εγκρίθηκαν οι διορισμοί για την συγκρότηση τριών ανεξάρτητων αρχών

Την πρότασή του για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης κατέθεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής προτείνει για τη θέση του προέδρου τον έμπειρο δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη, για τη θέση του αντιπροέδρου τον πανεπιστημιακό Γιώργο Πλειό και για μέλη τους:
  • Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,
  • Βασίλη Καραποστόλου, καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Παν/μιο Αθηνών
  • Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Tμήμα Μηχανικών Πληροφοριών
  • Φανή Πετραλιά, δημοσιογράφος
  • Αγγελική Σγώρα, διδάκτωρ δικτύων υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Γιάννης Τζαννετάκος, δημοσιογράφος
  • Κωνσταντίνος Τσακίρης, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ



Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι διορισμοί για την συγκρότηση τριών ανεξάρτητων αρχών [ονόματα]

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι διορισμοί των μελών για την συγκρότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Ειδικότερα, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις των υπουργών Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, για τον διορισμό του Μιχαήλ Εκατομμάτη, ως αναπληρωτή προέδρου και τα μέλη της, Ερωφίλη Χριστοβασίλη, Μαρία Στυλιανίδου και Ιωάννα Καραντάνη.

Επίσης εγκρίθηκαν οι προτεινόμενοι από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, Ιωάννης Μπασιάς, στη θέση του προέδρου και Σπυρίδωνας Μπέλλας, στη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ.

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για τον διορισμό του προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, Φιλοκτήμονα Αρναούτογλου.

iefimerida.gr