15 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ; Διαβάζουν τη Χαλιμά σε προσφυγόπουλα-Η συμμετοχή του Γιώργου Μαυρίδη

Οι άλλοι έφτιαξαν ΜΚΟ για να τσεπώσουν κανα φράγκο και έφτιαξαν παραμύθι για το ταξίδι της Χαλιμά με καμήλα προς τη Γη των Επιδομάτων... Γη της Βροχής λένε αλλά εννοούν επιδόματα. Ρε μαλ@κες φτιάχνετε παραμύθι για να περιγράψετε στα "προσφυγόπουλα" αυτό που ήδη έχουν ζήσει; Τι ναρκωτικά παίρνετε; Στραβωμάρα έχετε να τους διαβάσετε κάτι ελληνικό μπας και μπορέσουν να ενσωματωθούν (όχι ότι θέλουν να ενσωματωθούν αλλά λέμε τώρα) αντί να τους λέτε για Χαλιμάδες και να τους κάνετε γκέτο;
Φυσικά όπου μαλ@κία, ο στόκος ο Μαυρίδης τρέχει πρώτος...

Σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε όλη την Ελλάδα, «ταξιδεύει» η Χαλιμά, η πρωταγωνίστρια του διαπολιτισμικού παραμυθιού που δημιούργησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου Mermiξ, με τη συνεργασία δεκάδων εθελοντών.

«Εχουμε ήδη περίπου 1.000 downloads από την ιστοσελίδα μας και γνωρίζουμε ότι μέλη ΜΚΟ, διαβάζουν το παραμύθι σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε διάφορα κέντρα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Αθήνα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Καλαϊτζίδης από τη δημιουργική ομάδα.


Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, οι εθελοντές εκτός από το να αφηγούνται την ιστορία στα παιδιά, φορούν αυτοσχέδια κοστούμια και τα εμπλέκουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι.

Στο πλαίσιο προώθησης του παραμυθιού «Τα ταξίδι της Χαλιμά», ο tattoo artist και συμπαρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, διάβασε πρόσφατα αποσπάσματα σε βίντεο που γυρίστηκε από τους δημιουργούς, ζητώντας την οικονομική στήριξη όλων, για να εκτυπωθούν και να διανεμηθούν δωρεάν, χιλιάδες βιβλία του παραμυθιού, καθώς η ανάγκη για μόρφωση και ψυχαγωγία των παιδιών είναι μεγάλη.

Στο ακόλουθο βίντεο ο Γιώργος Μαυρίδης στέλνει το δικό του μήνυμα για την δράση


Πρόθεση της ομάδας είναι "Το Ταξίδι της Χαλιμά" να εκδοθεί ως τρίγλωσσο βιβλίο (αραβικά- φαρσί- ελληνικά) ενώ ήδη διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες (φιλοδοξία είναι να γίνουν σύντομα περισσότερες) από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.


Εκεί, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά πρόσφυγες, να μάθει περισσότερα για το πρότζεκτ αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει.