27 Οκτωβρίου 2016

Κόλαφος η Citigroup για την Ελλάδα - Μην περιμένετε ούτε μέτρα για το χρέος ούτε ένταξη στο QE για μεγάλο διάστημα

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών δεν θα καταρρεύσουν
Οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης ξανάρχισαν και ο δρόμος προς τις επόμενες εκταμιεύσεις δόσεων παραμένει ανηφορικός.

Αυτό αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό της η Citigroup, η οποία διαπιστώνει ότι το οικονομικό κλίμα παραμένει αδύναμο, εκτός ίσως από τον βιομηχανικό τομέα.
Τα τουριστικά έσοδα ήταν ασθενέστερα από τα προηγούμενα χρόνια.
Περιμένουμε το ΑΕΠ να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη σύντομα, ανέφερε η Citigroup.
Ωστόσο, η Citigroup υπολογίζει ότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει τόσο στην Αθήνα όσο και μεταξύ των πιστωτών της, μειώνοντας την πιθανότητα μιας πλήρους κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ο Τσίπρας εντείνει τη ρητορική του υπέρ της ανάγκης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στρέφει τα βέλη του κατά των δανειστών, εξυπηρετώντας το εσωτερικό ακροατήριο.
«Η εφαρμογή δύσκολων μέτρων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, έχει προκαλέσει μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
H Citigroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι οι διαπραγματεύσεις για τη β΄αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει και τις δύσκολες αλλαγές στα εργασιακά, θα αυξήσουν την ένταση ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της.
Μία άμεση συμφωνία για τη β΄αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δύσκολη, ωστόσο η Citigroup σημειώνει ότι είναι απίθανο το ενδεχόμενο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr