09 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής: "Είναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού"-Τον συνεχάρη η Κλίντον-Κερδίζουν και το Κονγκρέσο οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανατροπή και εξελέγη 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Associated Press, καθώς συγκεντρώνει 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον, όπως σας είχα γράψει από τις 9 παρά όταν οι άλλοι ακόμα μέτραγαν.



Οι πολιτείες που έχει κερδίσει ο κάθε υποψήφιος μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Politico

Ντόναλντ Τραμπ: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Τζόρτζια, Άινταχο, Ιντιάνα, Aϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μισούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια και Γουαϊόμινγκ, Πενσυλβάνια.

Χίλαρι Κλίντον: Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Χαβάη, Ουάσινγκτον, Ιλινόις, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νεβάδα, Νιου Τζέρσι, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Όρεγκον, Ρόουντ Άιλαντ, Βιρτζίνια, Βέρμοντ, Ουάσινγκτον DC και Νεβάδα.

Δείτε live τα αποτελέσματα, στον διαδραστικό χάρτη


«Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Είναι η ώρα να γιατρέψουμε τις πληγές του διχασμού. Θα διπλασιάσουμε την οικονομία και θα την ενισχύσουμε παντού», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του.

Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.

Η Κλίντον τηλεφώνησε στον Τραμπ -Αποδέχθηκε την ήττα της

Ο Τζον Ποντέστα μπορεί να προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά λίγη ώρα αργότερα, η Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη ουσιαστικά την ήττα της, σύμφωνα με το CNN και το NBC.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το δεξί της χέρι, ο Τζον Ποντέστα, έλεγε στους υποστηρικτές της ότι ακόμη συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων και τους έστειλε για ύπνο.

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ->Ποντέστα: "Πηγαίνετε για ύπνο - Η Χίλαρι δεν τελείωσε"

Ένα άνευ προηγουμένου "unfair". Μια κίνηση που ξένισε ακόμη και τους οπαδούς της. Η Χίλαρι Κλίντον... πήγε για ύπνο κι έβαλε τον επικεφαλής της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα, να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Τα διεθνή και φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ τον είχαν "σκίσει". Δικαίως τις περισσότερες φορές, αφού όταν ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιγε το στόμα του, ήταν δεδομένο ότι θα... εκσφενδόνιζε κάποιο μαργαριτάρι. Από την άλλη η Χίλαρι Κλίντον, κρατούσε -υποτίθεται- ανώτερη στάση.

Μέχρι σήμερα όμως. Μέχρι την στιγμή της ήττας. Πως το έλεγε η Μισέλ Ομπάμα, στις ομιλίες υποστήριξης της Χίλαρι Κλίντον; "When they go low we go high". Δηλαδή όταν... πέφτουν χαμηλά, εμείς είμαστε υπεράνω. Ξανά λέμε όμως: Μέχρι την στιγμή που η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ος Πρόεδρος σιγουρεύτηκε.

Εκείνη τη στιγμή η Χίλαρι Κλίντον... κουράστηκε. Και εξαφανίστηκε! Κάτι που αν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλούσαμε για τον "εκκεντρικό μεγιστάνα που δεν παραδέχεται την ήττα του". Και καλώς.

Δε μπορούμε, λοιπόν, τώρα να πούμε κάτι διαφορετικό. Διότι η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να μην εμφανιστεί μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της που την πίστεψαν, την στήριξαν και ξενύχτησαν στο στρατηγείο της για να αποθεώσουν την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αντ' αυτού έβαλε τον επικεφαλής της εκστρατείας της, Τζον Ποντέστα, να ανέβει στη σκηνή και να τους... συμβουλεύσει να πάνε για ύπνο! Να ξεκουραστούν. "Θα έχουμε περισσότερα να πούμε αύριο. Θέλω ο καθένας σας να ξέρει ότι οι φωνές σας και ο ενθουσιασμός σας σημαίνουν τόσα πολλά για εκείνη και για όλους μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς. Και είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνη. Έκανε φανταστική δουλειά και δεν έχει τελειώσει ακόμη", είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια... καληνύχτισε.

Δείτε το βίντεο


Αποδοκιμασίες οπαδών του Τραμπ για τις δηλώσεις Ποντέστα -«Κλείστε την μέσα» φωνάζουν 

Τις αντιδράσεις των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Καθώς ο Ποντέστα μιλώντας στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της Χίλαρι Κλίντον έστειλε τους οπαδούς της υποψήφιας των Δημοκρατικών για ύπνο λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη ψήφοι που πρέπει να καταμετρηθούν, μοιάζοντας να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα, οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταφέρει το Politico ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες με ορισμένους να φωνάζουν «κλείστε την μέσα».

Το Κονγκρέσο και ο Λευκός Οίκος στα χέρια των Ρεπουμπλικανών

Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν έλεγχο της Γερουσίας και θα συνεχίσουν έτσι να ελέγχουν το Κονγκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Έχοντας τον έλεγχο του Κονγκρέσου και του Λευκού Οίκου, οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποξηλώσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μπαράκ Ομπάμα και κυρίως την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που έμεινε στην ιστορία ως Obamacare.