09 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Νόμιμη η ευθανασία στο Κολοράντο-«ΝΑΙ» στη μαριχουάνα λέει η Καλιφόρνια

Παράλληλα με την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί ψηφίζουν ανά πολιτεία και για διάφορα θέματα. Έτσι το Κολοράντο ψήφισε σήμερα υπέρ της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης ευθανασίας.

Κάπως το Κολοράντο γίνεται η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί την ευθανασία. Αν και υπήρξε σκληρή μάχη εναντίον της νομιμοποίησης της ευθανασίας, οι πολίτες του Κολοράντο ψήφισαν τελικά το περιβόητο άρθρο 106 που δίνει την επιλογή σε ενήλικες που υποφέρουν από ανίατη ασθένεια να επιλέξουν την ευθανασία.

«ΝΑΙ» στη μαριχουάνα λέει η Καλιφόρνια 

Οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια, την πιο πολυάνθρωπη Πολιτεία των ΗΠΑ, ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο ιστότοτος του υπουργείου Εσωτερικών της Καλιφόρνιας αναφέρει ότι η πρόταση 64 για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα της Τρίτης με 55,5%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα η χρήση μαριχουάνας επιτρεπόταν στην Πολιτεία αυτή, αλλά μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Πλέον οι ενήλικες άνω των 21 ετών μπορούν να έχουν στην κατοχή τους έως και 170 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έως και έξι φυτά.

Η Καλιφόρνια ήταν η μία από τις πέντε Πολιτείες που είχαν θέσει σε δημοψήφισμα τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μέχρι στιγμής και οι ψηφοφόροι στη Φλόριντα και τη Βόρεια Ντακότα έχουν εγκρίνει την πρόταση.