09 Νοεμβρίου 2016

BINTEO-Δακρυσμένη Χίλαρι: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί-Συγκινημένος ο Μπιλ Κλίντον-Ομπάμα: Πάνω από όλα είμαστε Αμερικανοί

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναγνώρισε την εκλογική της ήττα από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι του έδωσε συγχαρητήρια και προσφέρθηκε να συνεργαστεί μαζί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

"Χθες την νύχτα συνεχάρην τον Ντόναλντ Τραμπ και προσφέρθηκα να εργαστώ μαζί του για το καλό της χώρας μας. Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς", τόνισε συγκινημένη η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε υποστηρικτές της και στελέχη του επιτελείου της σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Η ίδια ωστόσο τόνισε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι "πιο διχασμένες απ' όσο πιστεύαμε".

"Θα είναι ο πρόεδρός μας, του χρωστάμε μια ευκαιρία να ηγηθεί" είπε η Κλίντον ενώ αναφέρθηκε και νυν πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας:  "Στον Μπάρακ Ομπάμα  και την Μισέλ Ομπάμα η χώρα μας χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη".

"Αυτή η απώλεια μας πονάει αλλά μην σταματήσετε να πιστεύετε ότι η μάχη για τα δικαιώματα είναι συνεχής", συνέχισε η Κλίντον ενώ συμπλήρωσε: "Δεν έχουμε σπάσει αυτό το ταβάνι για τις γυναίκες αλλά αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα".


Συγκινημένος ο Μπιλ Κλίντον στην ομιλία της Χίλαρι

Συγκινημένος εμφανίστηκε στο πλευρό της συζύγου του, Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην οποία σχολίασε τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Δείτε το βίντεο:


Ομπάμα: Πάνω από όλα είμαστε Αμερικανοί

"Όλοι είναι λυπημένοι όταν η ομάδα τους χάνει τις εκλογές αλλά πρέπει θα θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι" τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είπε ότι επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον συνεχάρη, ενώ τον προσκάλεσε αύριο στον Λευκό Οίκο.  Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες, είπε πως "δεν είναι μυστικό ότι έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές με τον Ντόναλντ Τραμπ".  "Οκτώ χρόνια πριν και με τον Τζόρτζ Μπους είχαμε σημαντικές διαφορές", επεσήμανε, σημειώνοντας  όμως ότι εξασφαλίστηκε ομαλή συνέχεια.

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μία αίσθηση ενότητας, εκφράζοντας την ελπίδα να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Τραμπ. Παράλληλα, είπε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι επιτυχημένος.

Αναφερόμενος στην Χίλαρι Κλίντον, είπε ότι δεν είναι περήφανος για εκείνη και ότι η υποψηφιότητά της ήταν ιστορική.