13 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠ'ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ! Ο Ψηνάκης «έσωσε» την εκκίνηση του Μαραθωνίου (ΦΩΤΟ)

Με ένα μικρό «παρατράγουδο» έγινε η εκκίνηση του 34ου Μαραθωνίου, καθώς η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απέδειξε ότι δεν είναι… εξοικειωμένη με τα όπλα…
Συγκεκριμένα, όταν η περιφερειάρχης επιχείρησε να πατήσει την σκανδάλη του αφέτη για να δώσει την εκκίνηση δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να επέμβει σαν «από μηχανής θεός» ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης που βρισκόταν δίπλα της, να βάλει το δάχτυλό του πάνω από το δικό της και να την βοηθήσει στον πυροβολισμό, ώστε να γίνει η εκκίνηση!

Τελικά η εκκίνηση δόθηκε και από τους δύο μαζί, όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από τα μεγάφωνα, αλλά η περιφερειάρχης ήταν αυτή που σήκωσε το πιστόλι ως αφέτης…


Στο μεταξύ, στις εκδηλώσεις του 34ου Μαραθωνίου, ξεχώρισε η παρουσία του πρέσβη της Κίνας Ζοού Ξιαόλι, επιβεβαιώνοντας έτσι την καλή σχέση και συνεργασία που έχει με τον Ηλία Ψηνάκη. Οι δυο άνδρες έχουν αναπτύξει μια καλή φιλία, που ενισχύθηκε μετά το φόρουμ του Ζαππείου, όπου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το Ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων για τον θεσμό της σύγχρονης διεθνούς Αμφικτιονίας.


Ο Κινέζος πρέσβης έχει αναπτύξει με τον Ηλία Ψηνάκη, ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο συνεργασίας, που σκοπό έχει την σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Ο Ζοού Ξιαόλι, ο οποίος είναι ένας πολύς δραστήριος άνθρωπος και φίλος της Ελλάδας, πρωτοστάτησε μαζί με τον Δήμαρχο Μαραθώνα στην σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων.