02 Νοεμβρίου 2016

Ν.Δ.: Σταθερή θέση η κατάργηση του νόμου Παππά

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Το γάντι στη συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου πετάει, εμφανώς τις τελευταίες ώρες, η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στη λύση του αδιεξόδου γύρω από τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Στοχεύοντας να καταδείξει πως η ίδια είναι έτοιμη να προσφέρει συναίνεση για την Ανεξάρτητη Αρχή, από τη στιγμή που το κυβερνητικό οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποσύρει τον περιλάλητο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και ανακοίνωσε, αμέσως μετά το τέλος του πρωινού καφέ στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς, πως προτείνει ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο.

"Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση…Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ", ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, την ώρα που γαλάζιες πηγές έκαναν λόγο για μία πρόταση που θα μπορούσε να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

"Ο κ. Κουτρομάνος έχει απόλυτα άμεμπτη πορεία, αναγνώριση και αποδοχή. Παράλληλα, δεν έχει καμία κομματική τοποθέτηση. Αυτή η πρόταση μπορεί να υποστηριχθεί από όλους. Με στόχο να βγούμε από τη νοσηρή αυτή κατάσταση. Αυτό που προηγείται, πάντα, είναι η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα", σχολίαζαν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της πρότασης νόμου της Πειραιώς για τη συνολική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας.

"Το ταγκό θέλει δύο. Θα εξαρτηθεί προφανώς και από τη στάση της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία έχει μία σταθερή προσέγγιση από την αρχή. Λέει να εφαρμόσουμε αυτά που λέει το Σύνταγμα. Να σεβαστούμε τις προβλέψεις του άρθρου 15. Να έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το θεσμικό του ρόλο. Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Αυτός που κάνει ζικ ζακ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη διάσκεψη των προέδρων είχαμε κυβερνητικές διαρροές που έλεγαν πως εγκαταλείπουν την ιδέα για το νόμο-γέφυρα. Πράγμα που αποδεικνύει πως η σταθερή θέση μας είχε αποτελέσματα. Ελπίζω πως μέχρι τέλους θα ακυρώσουν όλες τις επίμαχες διατάξεις του νόμου Παππά και θα κάτσουν με συναινετική διάθεση να συζητήσουμε για το ΕΣΡ. Θέλουμε να προχωρήσουμε υπεύθυνα, σοβαρά και θεσμικά", τόνισε, πριν λίγα λεπτά, μιλώντας στο "Σκάι", ο αντιπρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Κωστής Χατζηδάκης, με την αλλαγή ατζέντας, πάντως, προς την κατεύθυνση των κρίσιμων ζητημάτων της οικονομίας και της καθημερινότητας να γίνεται όλο και πιο εμφανής στο momentum των γαλάζιων δημόσιων αναφορών και παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει σήμερα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την περιοδεία του στην Κρήτη, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στην αιχμή της οποίας θα βρεθούν τα μείζονα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς. Σε χρόνο παράλληλο των κινήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλιμάκια της παράταξης, αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και στελέχη τοπικών οργανώσεων, θα επισκεφθούν καινοτόμες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις, ΑΕΙ-ΤΕΙ και ερευνητικά Ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της "συμφωνίας αλήθειας" με τους πολίτες. "Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις, είναι να αναδείξει και να ενισχύσει τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την ανόρθωση και την ανάκαμψη της χώρας, αλλά και τα υγιή και παραγωγικά κύτταρα της κοινωνίας", τονίζουν πηγές της οδού Πειραιώς.

http://www.capital.gr/story/3166495