10 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Πανικός Λαζόπουλου! Επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και έβαλε τα γέλια όταν τον ρώτησαν αν θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο εφαρμόζει και δεξιά πολιτική επανάλαβε ο Λάκης Λαζόπουλος και γι’ αυτό δεν θα... γλιτώσει από τη σάτιρά του. Ενδιαφέρον είχε η μη απάντηση στην ερώτηση αν θα τον ξαναψήφιζε.

Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για να μιλήσει για τη νέα του παράσταση "Αποχαιρετιστήριο Δείπνο" και φυσικά δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα θέματα των ημερών, την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση. «Θα ξαναψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ;» τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον Λάκη Λαζόπουλο να μην απαντά ευθέως, αλλά να αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα το κάνει.

«Αν ένα κόμμα το ψηφίσεις και δεν κάνει αυτά που είπε ότι θα κάνει για να βγει η χώρα από τη κρίση, ψηφίζεις ένα άλλο κόμμα ή ένα προηγούμενο, σε καμία περίπτωση ένα συντηρητικό». Όταν ο παρουσιαστής παρατήρησε ότι «άρα δεν θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ», ο Λάκης Λαζόπουλος γέλασε και είπε: «Υπάρχουν κι άλλα αριστερά κόμματα».


«Αν σήμερα το οποιοδήποτε αριστερό κόμμα κάνει δεξιά πολιτική, δεν έχεις οτιδήποτε άλλο. Ό,τι έλεγες για τους Δεξιούς θα λες και για τους Αριστερούς», τόνισε και επανάλαβε ότι από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό, εφαρμόζει δεξιά πολιτική.

«Δεν είναι υποχρεωμένος οποιοσδήποτε άνθρωπος, το κόμπλεξ κάθε αγράμματου να το σεβαστεί»!

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε και στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για το «επεισόδιο» που συνέβη με τηλεοπτικό συνεργείο του Epsilon. «Δεν θα δώσω καμία δήλωση με το ζόρι», είπε ορθά κοφτά ο ηθοποιός και συνέχισε: «Δεν θα γίνω μέρος ενός πάνελ το οποίο δεν επιλέγω εγώ να πάω. Δεν μπορεί κανένας την ώρα που πηγαίνω στη δουλειά μου, χωρίς κανένα λόγο, να ουρλιάζει και να τρέχει σαν τρελός με κάμερες δεξιά και αριστερά και να ουρλιάζουν άνευ λόγου και αιτίας. Δεν θέλω να μιλήσω, το λέει η σιωπή μου. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να σιωπήσει είναι δικαίωμά του να σιωπήσει. Νόμος υποχρεωτικός από την ώρα που έρχεται ένα μικρόφωνο εσύ να πρέπει να μιλήσεις, δεν υπάρχει».

«Το παράπονό τους είναι ότι κάνουν τη δουλειά τους», επισήμανε ο Γιώργος Παπαδάκης και αυτή τη φορά ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε σε πιο σκληρό ύφος: «Όχι, δεν είναι δουλειά τους αυτή. Είναι δικαίωμα του ρεπόρτερ να ρωτάει, αλλά δεν είναι να αρπάζει μια ηθοποιό και να την πετάει στη γωνία. Εκείνη τη στιγμή, την ώρα που κάνω την κίνηση, αρπάζουν έναν άνθρωπο από δίπλα μου και τον πετάνε στη γωνία. Εξαφάνισαν έναν άνθρωπο από το πλάνο.

Εγώ μπορεί να θέλω να επιλέξω που θα μιλήσω. Δεν θέλω να με υποχρεώσει κάποιος σε κάτι που εγώ το απαξιώνω. Απαγορεύεται να μη μου αρέσουν εκπομπές στην τηλεόραση και να μη θέλω να είμαι μέρος μιας εκπομπής που δεν μου αρέσει; Δεν είναι υποχρεωμένος οποιοσδήποτε άνθρωπος, το κόμπλεξ κάθε αγράμματου να το σεβαστεί. Με συγχωρείτε που σας το λέω αυτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πήγα στον θέατρο, δεν τους κάλεσα, ουρλιάζουν, φωνάζουν, αρπάζουν ανθρώπους, σπρώχνονται, δημιουργούνται εντάσεις… Στημένα όλα ότι κάτι γίνεται».


Και αρνήθηκε πως ο ίδιος κάνει προπαγάνδα, όπως τον κατηγορούν, λέγοντας πως όλα τα χρόνια μέσα από τις δουλειές του η σάτιρά του είναι προοδευτική. «Αυτό που πάντα ισχυριζόμουν είναι ότι η μεταπολίτευση και το σάπιο καθεστώς πρέπει να τελειώσει. Αν η Αριστερά και οποιοσδήποτε έρθει δεν το καταφέρει, πας μπροστά όχι πίσω».

Ερωτηθείς για την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε μεν ότι η ομιλία του (στην τελετή παράδοσης – παραλής) ήταν «πάρα πολύ καλός» και πως η Εκκλησία δεν μπορεί να ανακατεύεται στην πολιτική» αναγνώρισε όμως ότι η αποπομπή ενός υπουργού είναι θέμα του πρωθυπουργού και για έναν συγκεκριμένο λόγο από τη στιγμή που είχε προκληθεί εκνευρισμός σε μια μερίδα της κοινωνίας.

«Ζούμε σε μια χώρα όπου η ορθοδοξία είναι κυρίαρχη σαν θρησκεία και σαν σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το λάβεις υπόψη το αίσθημα αυτού του κόσμου, παρά τις δικές σου απόψεις», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους


«Ξέρω τι θα κάνω. Απλώς ξέρω πάντα να περιμένω. Μαζεύω τώρα, ακούω... Την πρώτη φορά που θα βγω, όπου βγω...»

Ο Λάκης Λαζόπουλος πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με τον Γιώργο Παπαδάκη, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Σε μια κουβέντα για όλους και για όλα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ερώτηση που έως τώρα δεν έχει απαντηθεί: Φεύγει ο Λάκης από τον Alpha και πάει στην ΕΡΤ ή τον ΑΝΤ1;

Δεν έχω πάει σε καμία ΕΡΤ

«Καταρχήν, εγώ δεν έχω πάει σε καμία ΕΡΤ. Δεύτερον, δεν έχω πληρωθεί από το δημόσιο ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω και τώρα. Τρίτον, είναι σχεδιασμοί κομμάτων που σκέφτονται που μπορώ να πάω, βγάζουν μια φήμη μόνη τους, την δίνουν την πληροφορία και μετά υποσκάπτουν την οποιαδήποτε περίπτωση να πάω εγώ εκεί. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Είναι απλώς ένα άγχος ενός κόμματος το οποίο δεν θέλει να υπάρχω σε καμία εκπομπή εγώ, πουθενά, σε κανένα κανάλι, να μη μιλάω. Σιωπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Στον Alpha είμαι, αν φύγω θα το μάθετε

«Στον Alpha θα είσαι;», ρώτησε συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαδάκης. «Στον Alpha είμαι, δεν έχω φύγει ακόμα. Αν φύγω θα το μάθετε. Δεν έχω κάνει καμία απολύτως συζήτηση ποτέ πουθενά. Όσο και αν φαίνεται παράλογο αυτό που λέω», τόνισε ο Λάκης. Ωστόσο, λίγο αργότερα επανήλθε στο θέμα προκαλώντας νέα ερωτηματικά: «Εγώ ξέρω τι θα κάνω, σίγουρα ξέρω τι θα κάνω. Απλώς ξέρω πάντα να περιμένω. Μαζεύω τώρα, ακούω… Την πρώτη φορά που θα βγω, όπου βγω…».