03 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν ο Κατρούγκαλος επικροτούσε... την «γιούχα» που τώρα ονομάζει χουλιγκανισμό

Το 2013 δήλωνε ότι η κοινωνία πρέπει να αντιδρά ακόμα και αν είναι έξω από τα θεσμικά όρια! - Σήμερα άλλαξε γνώμη...

Μπορεί σήμερα, ως υπουργός Εργασίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος να αποκαλεί χούλιγκαν όλους εκείνους που αντιδρούν κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως καθηγητής συνταγματικού δικαίου, όμως φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη για τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Χθες ο υπουργός, που δηλώνει μάλιστα κομμουνιστής, χαρακτήρισε χούλιγκαν τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ που διαμαρτυρήθηκαν στο τακτικό συνέδριο του ΙΚΑ, μιλώντας για δυο κόσμους που συγκρούονται, «των επιχειρημάτων και της σφυρίχτρας».

Μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζει με αμηχανία μια απλή διαμαρτυρία, και να την χαρακτηρίζει «χουλιγκανική», πριν λίγα χρόνια όμως μιλώντας στο «Mega», έφτανε στο σημείο ως καθηγητής, να δικαιολογεί τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και τις επιθέσεις εναντίων πολιτικών.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος το 2013 στην εκπομπή «Ανατροπή»


Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωνε μάλιστα  ότι «μερικές φορές η κοινωνία πρέπει να αντιδρά ακόμα και αν είναι αυτό έξω από τα θεσμικά όρια που εκείνη τη στιγμή επιβάλει η τυπική νομιμότητα», φέρνοντας ως παράδειγμα το δικαίωμα στην απεργία που τον 19ο αιώνα ήταν παράνομο.

Αναφερόμενος τότε στις αποδοκιμασίες των πολιτικών, με άνεση ανέφερε ότι «όποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει του έπαινου όταν του χρειάζεται, του ψόγου ακόμα και της καζούρας».

Η χθεσινή αποδοκιμασία στο συνέδριο του ΙΚΑ