21 Νοεμβρίου 2016

Εξω από το υπουργείο Υγείας θα διανυκτερεύσουν διαμαρτυρόμενοι οι νοσηλευτές [εικόνες]

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσουν μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).

Μάλιστα, η κινητοποίησή τους αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη τη νύχτα της Δευτέρας. Στα χέρια τους κρατούν συμβολικά κεριά αναμμένα ενώ έχουν στήσει στο σημείο και σόμπες.
«Να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017», είναιν το αίτημά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΠΑΣΟΝΟΠ, «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».


Η συνδικαλιστική ομοσπονδία ζητεί από το υπουργείο Υγείας να παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό».


Παράλληλα η ομοσπονδία διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών-νοσηλευτών, αλλά και πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση στους νοσηλευτές.