04 Νοεμβρίου 2016

Χανιά: Μετά τις τσικουδιές ήρθε το κράξιμο για τον Φίλη

Μέλη της ΕΛΜΕ και φοιτητές, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στα Χανιά στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βασίλης Λιόντος και εκπρόσωποι φοιτητών, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της παιδείας, σημειώνοντας ότι "με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, η οποία διαλύει την δημόσια εκπαίδευση, καταργούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνουν εργασιακό μεσαίωνα για τους πολίτες".

Εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τόνισε ότι "Βρισκόμαστε εδώ για δείξουμε την αγανάκτηση μας, για όσα βιώνουμε, στα Ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια".

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο του Νίκου Φίλη, στο χώρο του συνεδρίου, καθηγητές και φοιτητές, ύψωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Κελαϊδής, ανέφερε στον κ. Φίλη, ότι η παιδεία έχει καταστραφεί λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: zarpanews, flashnews

Οι τσικουδιές του Νίκου Φίλη στα Χανιά

Στην ανακαινισμένη οικία – μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα, ξεναγήθηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών, Νίκος Παπαδάκης, ξενάγησε στους χώρους του σπιτιού τον Υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από την βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, τον Γ.Γ εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Στο τέλος της ξενάγησης, ο πρόεδρος του ιδρύματος προσέφερε στον Υπουργό την καθιερωμένη τσικουδιά.


Στη συνέχεια ο κ. Φίλης αναχώρησε για το ξενοδοχείο «Μινώα» στον Πλατανιά για τις εργασίες του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας.

Στην τελετή εγκαινίων ειδικών σχολείων
Προηγουμένως ο υπουργός Παιδείας έστειλε μήνυμα στήριξης των δομών και λειτουργών της Ειδικής Εκπαίδευσης από τα Χανιά όπου παρέστη στον αγιασμό και την τελετή εγκαινίων των νέων χώρων στέγασης του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων στην περιοχή των Στερνών Ακρωτηρίου.

«Όταν λειτουργεί ένα νέο σχολείο είναι γιορτή» επισήμανε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι «σε περιόδους κρίσης η παιδεία και η υγεία είναι προτεραιότητες γιατί πρέπει να έχουμε κοινωνικό πρόσωπο».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτείας για στήριξη της Ειδικής Αγωγής και υπογράμμισε ότι από το σύνολο των 20.000 αναπληρωτών σε σχολεία, οι 9.100 απορροφήθηκαν στην ειδική αγωγή ενώ δεσμεύτηκε για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Τέλος, ο κ. Φίλης συνομίλησε με παιδιά που φιλοξενούνται στο σχολείο, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πηγή & φωτο: zarpanews.gr