23 Νοεμβρίου 2016

Βρούτσης προς Αχτσίογλου: Με ποια διαδικασία θα πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα;

Σφοδρή επίθεση στη νέα υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσίογλου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και μάλιστα την κατηγόρησε ότι επιζητεί την συμφωνία που έκανε ο ίδιος το 2014. «Δεν ήρθε σήμερα η Αχτσίογλου να μας πει με ποια διαδικασία θα πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα και ποια η πορεία στο Υπουργείο.
Γιατί φοβήθηκε ότι θα ερωτηθεί για την διαπραγμάτευση στα εργασιακά μετά  την ομολογία της ότι οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα 2 χρόνια καθυστέρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε ότι πλέον η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας «επιζητεί και επιδιώκει πλέον στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης να έρθουμε στη συμφωνία που έκανε με τον Β.  Κεγκέρογλου στις 30/9/2014 στη Γενεύη για τα εργασιακά με την αιγίδα του ILO».

Σε ότι αφορά τα 859.000.000 ευρώ για την πληρωμή των εκκρεμών συντάξεων ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί από το τέλος του 2015, καθώς είχε προγραμματιστεί να διευθετηθεί με το σύστημα ΑΤΛΑΣ.  «Αλλά η ιδεοληψία Κατρούγκαλου το φρενάρισε κι αυτό», κατέληξε ο ίδιος.

Α. Δ.
http://www.liberal.gr/arthro/95609/politiki/2016/broutsis-pros-achtsioglou-me-poia-diadikasia-tha-plirothoun-ta-lixiprothesma.html