03 Νοεμβρίου 2016

Μαξίμου διαψεύδει τα περί υπουργοποίησης Μίχαλου του οποίου τρέχουν τα σάλια-Ποιους "κεντροδεξιούς" της πλάκας φλερτάρει ο Τσίπρας

Η κυβέρνηση διέψευσε τα σενάρια περί υπουργοποίησης του Κώστα Μίχαλου, ενώ διεμήνυσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλες σοβαρές προτεραιότητες.

«Οσα γράφονται περί Μίχαλου διαψεύδονται κάθετα και κατηγορηματικά και ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

«Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ και υπάρχουν επίσης και άλλες εξίσου σοβαρές προτεραιότητες», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Ποιους "φλερτάρει" από την κεντροδεξιά ο Αλέξης Τσίπρας
Της Ελένης Καλογεροπούλου
prapolitika.gr

Άνοιγμα σε πρόσωπα που κινούνται στο χώρο της αγοράς, ακόμη κι αν προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς, επιχειρεί να κάνει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφώσει τη νέα του κυβέρνηση. Η αρχή έγινε με την βολιδοσκόπηση του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση, καθώς μερικές ημέρες πριν ο κ. Μίχαλος είχε ενταχθεί στην ομάδα για την Συνταγματική Αναθεώρηση, διαφωνώντας μάλιστα και με τη ΝΔ, η οποία τον επέκρινε. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός με τις κινήσεις αυτές επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη, ότι προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ανθρώπους που προέρχονται ακόμη και από το χώρο των ιδεολογικών του αντιπάλων.

Οι πληροφορίες λένε ότι στον κατάλογο του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον τρία ονόματα ανθρώπων που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση και την αγορά και στους οποίους ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση για να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα. Η διάψευση πάντως που εξέδωσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα Μίχαλου, εμπεριέχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα αναφορά για το θέμα του ανασχηματισμού. Η κυβέρνηση επιθυμεί πρώτα να κλείσει την υπόθεση του ΕΣΡ και όπως αναφέρει η ανακοίνωση έχει κι άλλα ανοιχτά μέτωπα, τα οποία θα επιθυμούσε να διευθετήσει και μετά να προχωρήσει στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος.

Μέσα από αυτή την διατύπωση αναζωπυρώνονται εύλογα τα σενάρια που λένε ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει τελικά μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε ανασχηματισμό αν και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι μέχρι και την επόμενη Δευτέρα οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι γεγονός.