04 Νοεμβρίου 2016

Ο Βρούτσης ξεβρακώνει τον Κατρούγκαλο: "Δεν υπάρξαν ποτέ ξανά τέτοιοι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ!"

"Δεν υπάρξαν ποτέ ξανά τέτοιοι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ! Η ετήσια δαπάνη για συντάξεις είναι 30δις € και είπε ότι κόπηκαν 44 δις €" έγραψε ο Γιάννης Βρούτσης στο Twitter αποκαλύπτοντας το ψέμμα του Κατρούγκαλου:



Κατρούγκαλος: Κάναμε πολύ λιγότερες μειώσεις από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Του ασφαλιστικού του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλώνοντας υπερήφανος για τις αλλαγές που προώθησε και βάλλοντας με δριμύτητα εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι παρέδωσαν ένα οικονομικά χρεοκοπημένο και δομικά υπονομευμένο σύστημα επειδή υποστήριζαν το «σύστημα πατρωνείας και πελατειασμού».

Ο Υπουργός Εργασίας επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι από το ασφαλιστικό του νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι βάσει των στοιχείων των υπηρεσιών του Υπουργείου προκύπτει ότι οι απώλειες του δικού του νομοσχεδίου είναι μικρότερες των προηγούμενων.

«Οι μειώσεις του ασφαλιστικού την περίοδο 2010-2015 ανήλθαν σε 44 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,1 δις ευρώ είναι οι περικοπές του νόμου 4337 κυρίως από το ΕΚΑΣ και την αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας και 698 ευρώ είναι οι μειώσεις από την εφαρμογή του νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε πλήρως τις κύριες συντάξεις, ενώ επανέλαβε τη θεωρία ότι οι συνταξιούχοι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούν να περιμένουν με το ασφαλιστικό μόνο αυξήσεις κι όχι περαιτέρω μειώσεις.

Το χάπι των αγροτών επιχείρησε να χρυσώσει από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, δηλώνοντας ότι από το 2017 οι συντάξεις των αγροτών θα εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 2% κατ’ έτος.

«Το 2031 θα φτάσει στο 10% αύξηση σε σχέση με τις σημερινές συντάξεις και θα ισορροπήσει στο 5% περίπου από εκεί και πέρα ο μέσος όρος», ανέφερε ο κος Πετρόπουλος.

Οξύτατη κριτική είχαν ασκήσει νωρίτερα στον Υπουργό Εργασίας οι επερωτώντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με κοινό παρανομαστή των αιχμών τους ότι το ασφαλιστικό της κυβέρνησης φτωχοποιεί τους συνταξιούχους χωρίς έλεος και ενισχύει την εισφοροδιαφυγή.

Μύδρους εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιώργου Κατρούγκαλου, εξαπέλυσε η βουλευτής του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία επιστρατεύοντας την ειρωνεία σημείωσε: «Είστε Αριστεροί του λευκού κολάρου, του ποσέτ και της δεξιάς τσέπης», προσθέτοντας ότι οι μισοί συνταξιούχοι της χώρας έχουν υποστεί απώλειες από 100 έως και 200 ευρώ.

Εξίσου σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πήραν το λόγο, με τον Γιάννη Μανιάτη μάλιστα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της «ντροπιάζει την Αριστερά και τη χώρα», για να καταλήξει ότι «έχετε εξελιχθεί στον χειρότερο πολιτικό και κοινωνικό εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας».

Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/329724/katrougalos-44-dis-oi-meioseis-nd-pasok-stis-sudaxeis-698-ek-euro-apo-suriza/