22 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση στέλνει τα γίδια τους αγρότες στα δικαστήρια! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, έλαβαν το πρωί της Τρίτης 170 αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου. Κατηγορούνται για παρεμπόδιση συγκοινωνίας και συγκεκριμένα για τους 12ωρους αποκλεισμούς των συνόρων (διακοπή της οδικής κυκλοφορίας από και προς τη χώρα). Μάλιστα, καλούνται να παρουσιαστούν στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών στις 24 Μαΐου 2017.

Μιλώντας στο Karfitsa.gr, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των αγροτών στον Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος δήλωσε ότι: «ο Τσίπρας είχε πει πως δε θα γινόταν αγροτοδικία και να που λάβαμε το κλητήριο. Έτσι κι εμείς θα κάνουμε μήνυση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της αστυνομίας. Αυτά για τα οποία μας κατηγορούν δεν ευσταθούν. Θα απαντήσουμε μέσω του δικηγόρου μας Αλέξη Κούγια».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αναφέρει στο Karfitsa.gr ότι: «είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει δικαστήριο που να καταδικάσει αυτούς τους ανθρώπους. Για νομικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους. Υπάρχει νομολογία που τόσα χρόνια έχει απαλλάξει τους αγρότες που κατηγορούνται για αντίστοιχες ενέργειες, υπάρχει δεδικασμένο». Ο κ. Κούγιας σημειώνει ότι δε σκοπεύει να καταθέσει μήνυση. «Σέβομαι το έργο της κυβέρνησης και της αστυνομίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι αλάνθαστοι. Όμως το να θεωρείς πως κάνουν λάθος είναι τελείως διαφορετικό από τα να τους μηνύσεις για ποινικά αδικήματα», καταλήγει ο κ. Κούγιας.

agrotes1

Της Έλενας Καραβασίλη
karfitsa.gr