03 Νοεμβρίου 2016

Θάνος Βερέμης: «Λαϊκισμός είναι ο Βαρουφάκης»

Ο κ. Βερέμης στην ομιλία του στον Ιανό στην παρουσίαση του βιβλίου "Περί λύχνων αφάς" του Παναγιώτη Πασπαλιάρη ταυτοποίησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών με το λαϊκισμό

Η περίοδος των μνημονίων στη χώρα μας και οι επιπτώσεις στην κοινωνία θα απασχολήσει - και - τους ιστορικούς και ασφαλώς ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τη διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης ταυτοποίησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών με το λαϊκισμό:

«Ο μεγαλύτερος εχθρός του Διαφωτισμού είναι ο λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι η έλλειψη ταπεινότητας, να επαίρεσαι ότι είσαι μάγκας χωρίς να είσαι. Λαϊκισμός είναι ο Βαρουφάκης, είναι αντιδιαφωτιστής» είπε ο καθηγητής Ιστορίας προκαλώντας το γέλιο και το χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ο κ. Βερέμης ήταν ομιλητής στον Ιανό στην παρουσίαση βιβλίου "Περί λύχνων αφάς" του Παναγιώτη Πασπαλιάρη, μαζί με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιάννη Πολίτη.

Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ