02 Νοεμβρίου 2016

Ερντογάν προς μουσουλμάνους: Μην «κλειδώνετε» τις γυναίκες σας!

Την ισότητα των δύο φύλων ανακαλύπτει με το δικό του τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του συμβούλευσε τους μουσουλμάνους να μην κλειδώνουν τις γυναίκες τους!

Μιλώντας στην Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) για το ρόλο της γυναίκας, ο Ερντογάν τόνισε πως η λογική σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες πρέπει να μένουν αποκλειστικά στο σπίτι είναι λάθος, προσθέτοντας πως ένα ισχυρό κράτος δε μπορεί να δομηθεί σε αυτό το σκεπτικό.

«Για αυτό το λόγο δεν έχουμε το δικαίωμα να αναρωτιόμαστε γιατί η Δύση βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς», συμπλήρωσε και είπε πως είναι κρίσιμο να αναγνωριστεί αυτό το γεγονός για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των χωρών.

«Η λογική του να μένουν οι γυναίκες μακριά από όλα από την επιστήμη, στην γνώση, στην πολιτική και κοινωνική ζωή είναι λάθος», είπε ο Ερντογάν.

«Αν θέλουμε οι γυναίκες να συνδράμουν στους στόχους ανάπτυξης της χώρας, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε οι γυναίκες να συνεισφέρουν αν δεν είναι πλήρως ενταγμένες στο μηχανισμό εργασίας και στην ανάληψη ευθυνών», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, ο Ερντογάν είχε μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ Τουρκίας-Αφρικής, ενημερώνοντας τους Αφρικανούς αξιωματούχους σχετικά με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν FETÖ.

Ζήτησε, μάλιστα, από τις αφρικανικές χώρες να στηρίξουν την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας επισημαίνοντας πως «ο διεθνής αγώνας κατά της τρομοκρατίας χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη, διαφορετικά θα αποτύχουμε».