17 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΛΚΗΣ! Ο Φάρατζ ξόδεψε μισό εκατ. λίρες από χρήματα της ΕΕ για την εκστρατεία υπέρ του Brexit

Το UKIP του γνωστού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ καταστρατήγησε τους κανόνες περί δαπανών των κομμάτων ξοδεύοντας χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων για τη δική του προεκλογική εκστρατεία σε εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά,  αλλά και για την καμπάνια υπέρ του Brexit.

Όπως αποκαλύπτει το βρετανικό δίκτυο Sky News, στην κατοχή του οποίου περιήλθε το πόρισμα έρευνας που διέταξαν οι Βρυξέλλες, το UKIP σπατάλησε περίπου μισό εκατομμύριο στερλίνες από ευρωπαϊκά κονδύλια στην προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων του στις περσινές εκλογές, αλλά και  για να προωθήσει το NAI στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit.

Τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία πρέπει να δαπανώνται για τις δραστηριότητες των κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι για τη χρηματοδότηση των εκστρατειών τους στο εσωτερικό.

Εάν επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας την επόμενη εβδομάδα τότε το κόμμα του Φάρατζ μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει ένα τεράστιο ποσό, ενώ δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει νέα χρήματα απ' τις Βρυξέλλες.

Κι αυτό στη χειρότερη στιγμή για το εξαντλημένο οικονομικά UKIP, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο και ο βασικός χορηγός του οποίου, Άρον Μπανκς, έχει απειλήσει ότι θα σταματήσει να βάζει το χέρι στην τσέπη του...

ΠΗΓΗ: SKY NEWS