21 Νοεμβρίου 2016

Business Insider: 2 ελληνικές στις πιο φτηνές πόλεις της ΕΕ και 2 ελληνικά χωριά στα καλύτερα 25 της Ευρώπης

Την τρίτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα κερδίζοντας τον τίτλο της «φθηνότερης πόλης της Ευρώπης» σύμφωνα με την κατάταξη που παρουσιάζει το Business Insider.
Σύμφωνα με την έκθεση Glassdoor με τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» υπάρχουν πόλεις που μπορεί να προσφέρουν χαμηλούς μισθούς αλλά αποζημιώνουν τους κατοίκους τους με το χαμηλό κόστος διαβίωσης προφέροντας παράλληλα και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.


Αυτές είναι οι επτά πόλεις που αξίζει να ζήσεις σύμφωνα με το Business Insider:

7.Βαρκελώνη: Η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή της Ε.Ε. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο αφού το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς που προσφέρει.


6.Λισαβόνα:Σύμφωνα με το Glassdoor ο μέσος ετήσιος μισθός στην Πορτογαλία είναι περίπου 15.500 ευρώ, αλλά οι χαμηλές δαπάνες διαβίωσης βοηθούν έτσι ώστε τα χρήματα να μη εξαφανίζονται από τη τσέπη των κατοίκων.


5.Αθήνα: Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από τη μεγάλη ανεργία και την προσφυγική κρίση, αλλά αν έχετε μια δουλειά, η Αθήνα αποτελεί μια προσιτή λύση.


4.Ταλίν:Το κόστος διαβίωσης είναι απίστευτα φθηνός ενώ οι μισθοί είναι σε άνοδο μια και η πόλη αποτελεί την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας.


3.Θεσσαλονίκη:Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένα αξιόλογο τουριστικό μέρος χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της.


2.Πόρτο:Σύμφωνα με το Glassdoor η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι περίπου 70% φθηνότερη από την Νέα Υόρκη.


1.Ταρτου:Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας και θεωρείται ως ένα σημαντικό «πνευματικό κεφάλαιο» λόγω του παλαιότερου και του πιο φημισμένου πανεπιστήμιου της χώρας, του Πανεπιστήμιου του Tartu.


Πηγή: businessinsider

Δυο ελληνικά χωριά στα καλύτερα 25 της Ευρώπης!
Λένε πως η ομορφιά βρίσκεται στα μικρά και δεν έχουν άδικο. Η φράση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε πολλά ακόμη και στα ταξίδια.

Οι πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις του κόσμου λάμπουν μέσα στην μοναδικότητά τους, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα χωριά που στέκονται περήφανα μέσα στον χρόνο.

Το Travel+Leisure μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στα μικρά και κρυμμένα. Σε ευρωπαϊκά χωριά που θα μας κάνουν αν τυχόν βρεθούμε εκεί να θαμπωθούμε από την φυσική τους ομορφιά και θα μας θυμίσουν πως χρειάζονται την προσοχή μας.

Ανάμεσα στα 25 που ξεχώρισε το περιοδικό βρίσκονται και δύο ελληνικά: η χώρα της Φολεγάνδρου και η Καρδαμύλη, στην 10η και η 20ή θέση αντίστοιχα.

Καρδαμύλη

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα. Το εντυπωσιακό του σκηνικό βασίζεται στις αντιθέσεις με τη ματιά να ακουμπά τα κρυστάλλινα νερά και να τα ενώνει με τις βουνοκορφές. Κυπαρίσσια και ελαιώνες παίρνουν πορτοκαλί και μαβιά χρώματα υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, αιχμαλωτίζοντας τον ταξιδιώτη.

Χώρα, Φολέγανδρος
Το κυκλαδίτικο όνειρο δεν σταματά στην Φολέγανδρο, με τη χώρα του νησιού να είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες.

Ολα κινούνται σε παραδοσιακό στιλ, με τις επιγραφές των καταστημάτων να είναι ξύλινες και ζωγραφισμένες στο χέρι, ενώ τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα εστιατόρια και μπαρ να διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο.

Στη Χώρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με ησυχία τη βόλτα τους και να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους σε μία από τις τρεις πλατείες.

Οι ιβίσκοι και οι μπουκαμβίλιες στα μπαλκόνια δίνουν μία χρωματιστή νότα στα ξύλινα μπαλκόνια γύρω από το Κάστρο, κάνοντας την εικόνα να μοιάζει βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής.