10 Νοεμβρίου 2016

Formula 1: Ένα tweet για τον Τραμπ και τους Μεξικάνους διέλυσε μια χορηγία!

Ο Μεξικανός οδηγός της Force India Σέρχιο Πέρεζ διέκοψε τη συνεργασία του με εταιρία οπτικών ειδών η οποία ειρωνεύτηκε στο twitter τους συμπατριώτες του

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί το βασικό θέμα συζήτηση σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η ανατροπή που έκανε ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε και… παράπλευρες απώλειες.

Στο πλαίσιο της εθνικιστής ρητορικής του μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του είχε να κάνει με το τείχος που θα χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών.

Κι αυτή η «δέσμευση» του ήταν η αφορμή για να διακοπεί μια χορηγική συμφωνία που αφορά την Formula 1! Τι σχέση έχει η νίκη του Τραμπ, η εξαγγελία με τη δημιουργία του τείχους και η Formula 1;

Χθες η εταιρία Hawkers που εμπορεύεται οπτικά είδη δημοσίευσε το παρακάτω tweet στον επίσημο λογαριασμό της «Μεξικανοί φορέστε αυτά τα γυαλιά προκειμένου αύριο οπότε και θα ξεκινήσει να χτίζεται το τείχος τα μάτια σας να μην είναι δακρυσμένα».

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε σάλο στο Μεξικό και από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ, οδηγός της Force India ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη χορηγική του συνεργασία με την Hawkers!

«Ένα πολύ κακό σχόλιο! Σήμερα διέκοψα τη συνεργασία μου μαζί τους. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ειρωνεύεται τη χώρα μου», έγραψε ο Πέρεζ με την εταιρία να αποσύρει το tweet άρον, άρον ζητώντας επανειλημμένως συγνώμη, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει.