28 Νοεμβρίου 2016

Καμηλοπάρδαλη εναντίον λέαινας: Μια ακόμη αναμέτρηση στο Planet Earth που...κόβει την ανάσα

Μετά από την κινηματογραφική καταδίωξη ενός μικρού ιγκουάνα από δεκάδες φίδια, η διάσημη σειρά ντοκιμαντέρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Το τέταρτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του Planet Earth που μεταδόθηκε εχθές το βράδυ από τη βρετανική τηλεόραση δεν απογοήτευσε τους ένθερμους φαν της διάσημης σειράς ντοκιμαντέρ, αφού περιείχε μια συγκλονιστική αναμέτρηση ανάμεσα σε μια λέαινα και μια καμηλοπάρδαλη με πραγματικά απροσδόκητο φινάλε.

Μετά από την κινηματογραφική καταδίωξη ενός μικρού ιγκουάνα από δεκάδες φίδια και τη σοκαριστική επίθεση ενός ιαγουάρου σε ένα μικρό καϊμάν, πολλοί τηλεθεατές του BBC αναρωτιούνταν τι τους επιφύλασσε το νέο επεισόδιο του Planet Earth, το οποίο γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία, χάρη στο μοναδικό στυλ με το οποίο είναι γυρισμένο. Έτσι, στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την απελπισμένη προσπάθεια μιας καμηλοπάρδαλης να ξεφύγει από μια αγέλη πεινασμένων λιονταριών, στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου Ναμίμπ.

Η απόπειρα της αγέλης να σκοτώσει την καμηλοπάρδαλη οδηγώντας τη σε παγίδα κράτησε τους τηλεθεατές σε αγωνία για αρκετά λεπτά, με την τελική σκηνή να φέρνει για μια ακόμη φορά την ανατροπή. Δείτε παρακάτω πώς η «αρχηγός» του κυνηγιού, μια πανέμορφη λέαινα, ορμά στο «ανυπεράσπιστο» θύμα της με πρόθεση να βυθίσει με τα νύχια της τον λαιμό του και πώς η καμηλοπάρδαλη καταφέρνει να βγάλει εκτός μάχη της αντίπαλό της και να σωθεί με μια εντυπωσιακή κλωτσιά.


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ