09 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ! Tηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Στο τηλέφωνο θα μιλήσουν τις επόμενες ώρες ο Τoύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος Πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ.

Την είδηση αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η τουρκική πλευρά αξιολογεί θετικά τις δηλώσεις του νέου προέδρου που είχε κάνει στο παρελθόν, καθώς τον είχε αποκαλέσει "ισχυρό" και "αποτελεσματικό" ηγέτη ενώ για τον λαό της Τουρκίας είχε εκφραστεί με θετικά σχόλια για το θάρρος που υπέδειξε υπέρ της διατήρησης της δημοκρατίας.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί τα δρώμενα της Τουρκίας και αυτό για εμάς είναι σημαντικό. Πλέον θα έχει την Τουρκία πλέον στην ημερήσια διάταξή του, αφού η Τουρκία είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες της περιοχής. Είχε προβεί σε ξεκάθαρες αξιολογήσεις για την 15η Ιουλίου, σε αντίθεση με άλλα κράτη της ΕΕ, πολιτικούς και ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν όσα συνέβησαν στην Τουρκία. Όπως για παράδειγμα η στάση που κράτησαν απέναντι στα γεγονότα με τους βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Ελπίζω όλη αυτή την εικόνα ο Τραμπ να την μελετήσει σωστά και να αναπτύξει μια πολιτική στην περιοχή αντιλαμβανόμενος την στρατηγική σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ», σημείωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας.