10 Νοεμβρίου 2016

ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ! Εντυπωσιακό ριμπάουντ στις αγορές - Μετεκλογικό ράλι στη Wall Street

Εντυπωσιακό comeback στο Τόκιο - Ράλι 7% για τον Nikkei - Σε υψηλά δύο εβδομάδων η Ευρώπη

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών ξεκίνησαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,90% στις 18.758 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά 0,85% στις 2.181 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,97% στις 5.301 μονάδες.

Απο χθες το βράδυ, οι αγορές καταγράφουν εντυπωσιακό ριμπάουντ, μετά την νίκη Τραμπ, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τη στάση τους για τον νέο πλανητάρχη και εξετάζουν τα σχέδιά του για την οικονομία.

Στις ασιατικές αγορές το πρωί, οι δείκτες σημείωσαν ράλι μετά τη μεγαλύτερη πτώση από το Brexit, χάρη στην άνοδο των βιομηχανικών μετάλλων, ενώ τα ομόλογα υποχώρησαν. Ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε σε νέο υψηλό από τον Φεβρουάριο (+3%) χάρη στην άνοδο των πρώτων υλών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν την χθεσινή άνοδο σε υψηλό δύο εβδομάδων, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφει κέρδη 1,1% στις 343 μονάδες.

Πρόκειται για ένα ράλι ανακούφισης μετά τον συμφιλιωτικό τόνο του Τραμπ. Επίσης ήδη ξέρουμε ότι οι πολιτικές του είναι η μείωση της φορολογίας και τα δημοσιονομικά κίνητρα, κι αν αυτά υλοποιηθούν τότε η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί» σχολιάζει ο Nick Skiming, fund manager στην Ashburton Ltd.

Ανοδικά κινείται και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τα κέρδη να ξεπερνούν το 1%.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή λόγω αβεβαιότητας για τις νέες κινήσεις του.