23 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος από τη Λιβύη με 118 επιβαίνοντες: Προσγειώθηκε στη Μάλτα -Οι δράστες απειλούν να το ανατινάξουν

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ένας ή δύο οι αεροπειρατές. Πάντως απειλούν να το ανατινάξουν.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σμπέχα της Λιβύης με προορισμό την Τρίπολη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και οι δράστες ζήτησαν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί στη Μάλτα, όπως και έγινε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο πιλότος σε επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειωθεί εκεί, ωστόσο, δεν τον άφησαν ο ή οι αεροπειρατές.


Στο αεροσκάφος επιβαίνουν συνολικά 118 άτομα, 111 επιβάτες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί) και 7 μέλη πληρώματος.

Ο ή οι αεροπειρατές αναφέρουν ότι είναι οπαδόι του Καντάφι ανήκουν στην ομάδα Αλφατάχ Αλγκαντίνα και έχουν στα χέρια τους χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ή οι αεροπειρατές δέχονται να απελευθερώσουν τους επιβάτες, όχι όμως και το πλήρωμα, εφόσον οι αρχές ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους τα οποία, όμως, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ενημερώνεται συνεχώς για την υπόθεση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται ήδη περιμετρικά του αεροδρομίου.

Ηδη έχουν απαγορευθεί όλες οι πτήσεις από και προς τη Μάλτα.






H πορεία του αεροπλάνου